Eraydın AYTEKİN/SİVAS, () - MİLLİYETÇİ Hareket Parti'sinde, muhaliflerin başlattığı kongre süreciyle ilgili olarak ihtiyati tedbir kararı verilen iki davadan birinin açıldığı Sivas'ın Gemerek İlçesi'nde MHP teşkilatı, başkanın kendilerinden habersiz dava açtığını belirterek istifa çağrısı yaptı.
MHP'de Olağanüstü Kurultay için muhalif grubun Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi'nden karar aldırması ve kurultay için çağrı heyeti görevlendirmesinin ardından Kastamonu'nun Tosya ve Sivas'ın Gemerek ilçelerinde üst kurul üyeleri tarafından Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldı. Açılan davalarda mahkeme Ankara 12'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nin atadığı kayyumların yetkilerine ihtiyati tedbir kararı verdi. Bu karar, parti yönetimi ve muhalifler arasında tartışmaya neden oldu.
İLÇE YÖNETİMİ BAŞKANI İSTİFAYA ÇAĞIRDI
Gemerek İlçesi'nde davayı açan İlçe Başkanı ve Üst Kurul Delegesi Erdal Genç'in kendilerinden habersiz girişimde bulunduğunu ifade eden yönetim kurulu üyeleri, duruma tepki gösterdi. Bir bildiri yayınlayan Gemerek MHP ilçe yöneticileri, Erdal Genç'i istifaya çağırdı.
Açıklamada İlçe Başkanı Erdal Genç'in gizli bir şekilde mahkeme sürecini işlettiği, kendilerine bilgi vermediği ve gelişmeleri basın ve sosyal medyadan öğrendikleri belirtildi. Girişimde ilçe teşkilatının bilgisi ve onayı olmadığı belirtilirken, Gemerek nüfusuna kayıtlı MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yönlendirmesiyle yaşanan bu olaydan ilçe teşkilatı olarak rahatsızlık duyulduğu belirtildi. Açıklamada, "Gemerekli ülkücüler olarak genel merkez ekseninde oluşturulan statükonun devamından yana olmadığımızı ilan ediyoruz. MHP ilçe başkanlarının yönetim kurulundan habersiz şahsi siyasi operasyonlara girme, birileri lehine tetikçilik yapma hakkı yoktur. Olayın sorumlusu MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın kongre sürecini engelleme çalışmalarını bırakmasını, MHP İlçe Başkanı Erdal genç'in sonuçları ağır olan bu girişiminin mesuliyetini taşıyarak derhal istifa etmesini, aksi takdirde ilçe yönetim kurulu üyelerinin istifa edeceğini ilan ediyoruz" denildi.
Bildiriye imza atan yöneticiler arasında yer alan İlçe Sekreteri Fatih Yıldırım, durumu İlçe Başkanı Erdal Genç'e ilettiklerini belirterek, istifa etmemesi halinde görevi bırakacaklarını söyledi. Kongre çalışmalarını desteklediklerini belirten Yıldırım, "Başkan bize baskı sonucu bu girişimde bulunduğunu, yapabileceği bir şey olmadığını söyledi. Biz bu tutumu kabul etmiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI