Şah Fırat operasyonunu değerlendiren Davutoğlu, "Türkiye'nin gücü gösterilmiştir" derken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'nu toplama kararıyla ilgili ise, "Bu anayasada yer alan, Sayın Cumhurbaşkanımızın ihtiyaç hissettiğinde kullanabileceği bir haktır. Tecrübesinden, her zaman istifade ettik. Önümüzdeki toplantıda da Sayın Cumhurbaşkanımızın kanaatlerini almaktan, tecrübelerinden yararlanmaktan ben ve Bakanlarımız sadece mutlu olur" dedi. 

"TÜRKİYE'NİN GÜCÜ GÖSTERİLMİŞTİR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu Macaristan'a yapacağı resmi ziyaret öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı. Şah Fırat operasyonuyla Türkiye'nin gücünü gösterdiğini kaydeden Davutoğlu, "Şah Fırat Operasyonu, bu yeni durumda, herhangi bir istismar, tehdit ya da şantaj ortamının kullanılmaması adına önemli bir stratejik adımdır. Türkiye'nin gücü gösterilmiştir; 9 saatlik, saat gibi işleyen, herkesin kendi görevini mükemmelen yaptığı, neredeyse en başta planlanan saat ayarlarının birebir yürüdüğü bir operasyon olmuştur. Gerçek bir başarı hikayesidir, tarihi mirasımız, askerlerimizin can güvenliği korunmuştur, uluslararası haklarımız tahkim edilmiştir" diye konuştu.

"SURİYE REJİMİNİN ZULMÜNE DE DEAŞ'IN TERÖRÜNE DE KARŞIYIZ"

Şah Fırat operasyonu sonrası IŞİD ve Suriye rejimine karşı pozisyonlarının değişmeyeceğine dikkat çeken Davutoğlu, "Bizim pozisyonumuz geçmişte ne ise şimdi de ilkesel olarak aynıdır. Suriye rejiminin zulmüne de karşıyız, DEAŞ'ın terörüne de karşıyız, Suriye halkının yanındayız. Bu yeni durumda DEAŞ'a karşı ve Suriye rejimine karşı Suriye halkı yanında olan her türlü faaliyeti destekleriz. Suriye halkına karşı olan hiçbir faaliyetin içinde veya yanında olmayız. O açıdan ilkesel tutumumuz devam etmektedir."

"CUMHURBAŞKANIMIZIN TECRÜBELERİNDEN YARARLANMAKTAN BEN VE BAKANLARIMIZ SADECE MUTLU OLUR"

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mart'ta Bakanlar Kurulu'nu ikinci kez toplayacağını açıklaması ile ilgili olarak, şöyle konuştu:
"Sayın Cumhurbaşkanımızla, bütün bu konularda her hafta istişarelerde bulunuyoruz, yapacağımız çalışmaları gözden geçiriyoruz. Bu anayasada yer alan, Sayın Cumhurbaşkanımızın ihtiyaç hissettiğinde kullanabileceği bir haktır ve bu konularda da yakın bir istişareyle zamanlaması ve muhtevası konusunda her zaman paylaştık. Buralardan olağanüstü, farklı bir tutum çıkarmaya çalışanlar hüsrana uğrar.

Biz Sayın Cumhurbaşkanımızla her konuda her zaman istişare yaptık. Tecrübesinden, Türkiye'nin son 12 yılına vurduğu damgadan her zaman istifade ettik. Önümşzdeki toplantıda da Sayın Cumhurbaşkanımızın kanaatlerini almaktan, tecrübelerinden yararlanmaktan ben ve bakanlarımız sadece mutlu olur. Bu konuda yapılacak spekülasyona hiç kimsenin itibar etmemesi gerekir."