Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,() - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP'nin yürüyüşe son verip çözümü mecliste araması gerektiğini söyledi.

Mustafa Destici, Eskişehir'de 67 yaşında vefat eden kardeşi Mücahit Destici'nin kayınpederi Hasan Hüseyin Terli'nin cenaze törenine katıldı. Gökmeydan Mahallesi Ziya Paşa Camii'ndeki cenaze töreni sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Destici, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a yaptığı 'Adalet' yürüyüşüne son vermesini istedi. Destici şöyle konuştu:

"Elbette ki ülkede bir takım problemler yok mu? Var. Bir takım eksiklikler yok mu? Var. Adalet konusunda, hukuk konusunda, yargı konusunda pek çok şikayeti olan kesimler var. Bizim de zaman zaman dile getirdiğimiz hususlar var. Ama bunlara çare sokaklar değil. Buna çare; hep birlikte oturup, özellikle mecliste bulunan siyasi partilerimizin uzlaşarak yargıya olan güveni en üst seviyeye nasıl çıkarırız? Bununla ilgili uğraşı içerisinde olmak zorundayız. Elbette ki herkes hukuk içerisinde, yasa çerçevesinde gösteri, eylem, yürüyüş, protesto propaganda yapma hakkı var. Bunu zaten daha önce de ifade ettim. Ama söz konusu Ana Muhalefet Partisi ise ve onun genel başkanı, lideriyse onun öncelikle çözüm araması gereken yer Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne dönmelerini bir kere daha tavsiye ediyorum. Ülkemiz, milletimiz adına talep ediyorum. Amaç hasıl olmuştur, niyet anlaşılmıştır. Bunu daha fazla sürdürmenin hiç kimseye, ülkeye de bir faydası yoktur. Bu yürüyüş bir adalet, hukuk yürüyüşü olmaktan öte bize göre ve kamuoyunun çoğunluğuna göre siyasi bir yürüyüştür, siyasi bir faaliyettir. Dolayısıyla bu siyasi faaliyeti artık Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve onun liderinin son vermesi lazım. Meclise dönmesi lazım bütün grubuyla birlikte. Çözümü mecliste araması lazım."

'KONTROLDEN ÇIKABİLİR'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konaklayacağı yere gübre döküldüğünü ve mermi bırakıldığını belirten Mustafa Destici, herkesin sağduyulu olması gerektiğini söyledi. Destici, "Mermi bırakılmış, konaklayacağı yere gübre dökülmüş, yoldan geçenler protesto etmiş, laf atmış. Artık bunlara fırsat vermemek lazım. Bütün vatandaşlarımızın sağduyulu olması lazım. Ama öbür taraftan bugüne kadar Kemal bey hassas da götürüyor bu işi. Yani bu konuda aldığı tedbirler, arkadaşlarıyla yaptığı konuşmalarda bu konuda hassas olduklarını gösteriyor. Ama bu yeterli olmayabilir, kontrol onlardan çıkabilir, kontrol başkalarının eline geçebilir. Biz bunu Gezi'de gördük. Buna fırsat vermemek adına artık meclise dönmeleri lazım, yürüyüşü sonlandırmaları lazım, mecliste çare aramaları lazım" dedi.