Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri'ndeki köstebeğin Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay olduğunu öne sürdü.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri'ndeki köstebeğin Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay olduğunu iddia ederek, "Kendisi İçişleri Bakanlığı koltuğunda otururken kendi Dernekler Masası'nın verdiği 34 sayfalık raporun gereğini bugüne kadar niye yapmadı? Kim tuttu elinden? Kim müdahale etti? Bir karanlık dosyayı araladık. Bundan sonra bütün karanlık dosyaları açıklamak için çaba harcayacağız." dedi.

Konuşmasında Deniz Feneri Derneği'nin statüsü hakkında da iddialarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği'ne kamu yararına çalışan dernek statüsü verilmek istendi. Danıştay itiraz etti. Hükümet, Dernekler Yasası'nı değiştirdi ve Bakanlar Kurulu kararıyla 'Deniz Feneri'ne kamu yararına çalışan dernek statüsü veriyorum' dedi ve dediğini yaptı. İzin almadan bağış toplama yetkisini Deniz Feneri'ne verdi. TBMM'de Deniz Feneri'ne TBMM Üstün Hizmet ödülü verdiler." diye konuştu.

Almanya'da Deniz Feneri e.V soruşturmasının bir yılda tamamlandığını aktaran Kılıçdaroğlu, 21 Eylül 2008'de yaptığı basın toplantısını hatırlatarak, şöyle konuştu: "O basın toplantısında Mehmet Gürhan'ın, Zekeriya Karaman'ın verdiği vekaletnameyi açıkladık. Mehmet Gürhan, Almanya'da hapiste ama Türkiye'deki notere vekaletname veriyor. Biz bunu gündeme getirdik, soruşturma açılmasını istedik. O noterin hiçbir kabahati yok dediler ve beraat etti. Bu adam Almanya'da hapiste yatıyor, ey noter sen nasıl oluyorsun yurt dışında hapis yatan adamın imza verdiğini kabul ediyorsun dedik ama olmadı. Çünkü burası Türkiye. Çünkü Deniz Feneri'nin arkasında Başbakan vardı."

Almanya'da 1 yıl 5 ayda her şeyin bittiğini belirten CHP Genel Başkanı, Türkiye'de 2008'den beri bir sonuç alınamadığını savundu. Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri davasında savcıların görevden alınmasını da eleştirdi.