BİR TAKIM PATIRTILAR OLSUN İSTEYECEKLER
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Gürgentepe İlçesi’nde düzenlenen Hıdrellez şenliklerine katıldı. Şenlikte bir konuşma yapan Numan Kurtulmuş, Ordu’da 7 Haziran’daki seçimlerde 5’te 5 yapacakları iddiasını yenileyerek Gürgentepelilerden destek istedi.
Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş daha sonra bir otelde Ak Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen yemekte muhtarlarla bir araya geldi. Kurtulmuş Türkiye’de çok fazla kültürün bir arada yaşadığına dikkat çekerek, "Bizim memleketimizin şöyle bir güzelliği var. Çok fazla kültür bir arada yaşıyor. Eskiden devlet bu farklılıklardan korkardı. Şimdi devlet olarak bu farklılıkları bir zenginlik olarak görüyoruz. Çünkü milletimiz bu farklılıklarını bir zenginlik olarak görüyor da ondan. Bir başkaları gibi biz bu milletin Kabe'lerini farklı farklı görmüyoruz, bu ülkenin insanlarının hepsinin Kabe'si birdir, hepsinin istikameti birdir, hepsinin inançları birdir, hepsi aynı dinin ve ümmetin bir parçasıdır. Hepsi aynı Türkiye'nin vatandaşı, hepsi aynı bayrağın altında yaşayan insanlar, hepsi aynı kültürün sahipleridir. Bu inançla yolumuza devam edeceğiz. Bir bileceğiz, kardeş bileceğiz, dost bileceğiz, yoldaş bileceğiz, arkadaş bileceğiz hepimiz. Farklılıklarımız olmayacak mı, olacak. Ancak farklılıklarımız oturup dostça, kardeşçe dinleyeceğiz” dedi. 
YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ
30 Mart ve 10 Ağustos seçimlerine de değinen Kurtulmuş, Türkiye’nin ayağına birilerinin çelme takmaya çalışacağını da iddia ederek şunları söyledi: "Birileri yolumuzu kesmeye çalışacak 30 Mart’ta yaptıkları gibi. Birileri Türkiye’de bir takım türbülanslar ortaya çıkarmaya çalışacak. Bir takım patırtılar olsun isteyecekler gezi olaylarında yaptıkları gibi. Birileri devleti ele geçirmeye çalışacak paralel çetenin yapmaya çalıştığı gibi. Birileri Türkiye’yi 10 Ağustos seçimleri öncesinde olduğu gibi her türlü kirliliği, nifakı kurmaya çalışacak. Bunların hiç birisine bu millet itibar etmeyecek. Yolumuza devam edeceğiz. Çünkü artık biliyoruz ki Türkiye’nin güçlü olması demek dünyadaki bütün mazlum milletlerin güçlü olması demek. Türkiye’nin güçlü olması demek devlet ve milletin bütünleşmesinin artarak sürdürülmesi demek." 

FOTOĞRAFLI