ANKARA, ()- MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, AK Partili yeni Meclis Başkanı'nın MHP sayesinde seçildiği yönündeki eleştirilerin linç kampanyasına dönüştüğünü söyledi.
Yalçın, CHP'nin bir şekilde AK Parti'yi iktidardan indireceği hevesine kapılanların, 7 Haziran seçim sonuçlarından sonra umutlarını MHP'ye bağladıklarını söyledi. Semih Yalçın, şöyle dedi:
"Yalnızca MHP'nin desteği yeterli olmayacağı için MHP'yi bölücü terör örgütünün siyasi kanadıyla ortak hareket etmeye zorlamışlardır. Ne var ki bekledikleri desteği alamayınca 'Vurun abalıya' misali MHP'ye var güçleriyle saldırıya geçmişlerdir. Birtakım gedikli sol kalemler CHP'nin adayının Meclis Başkanı seçilmemesine fena hâlde içerlediklerinden, Meclis Başkanlığı seçimleriyle ilgili yorumlarını MHP'ye yönelik linç kampanyasına dönüştürmüşlerdir. Bunlar utanmasalar, 7 Haziran Seçimlerinde ortaya çıkan tablonun müsebbibi olarak da MHP'yi göstereceklerdir" dedi. MHP'ye yönelik saldırıların ters tepeceğini savunan Yalçın, yaptığı yazılı açıklamasında "Partimize yönelik saldırılar ve karalama kampanyaları, MHP'nin haklılığının delilidir. MHP'nin bu süreçten zarar göreceğini sananlar aldandıklarını anlayacaklardır. MHP, husumet ve şer erbabının alayının hakkından gelebilecek kudrette bir camianın partisidir. Ayrıca MHP'ye yönelik bu saldırıların ters tepeceğine, aziz milletimizin husumet erbabına itibar etmeyeceğine şüphemiz yoktur."
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın; CHP'nin bir şekilde AK Parti'yi iktidardan indireceği hevesine kapılanların, 7 Haziran seçim sonuçlarından sonra umutlarını MHP'ye bağladıklarını söyledi. Yalçın, bir siyasi partinin, köşe yazarları tarafından eleştirilmesinin olağan olduğunu ancak bunun bir ölçü, seviye, yol ve yordamı olduğunu kaydederek, şunları ekledi:
"CHP'nin adayı Meclis Başkanı seçilse siyasetin önü açılacak mıydı? Sayın Baykal Meclis Başkanı olsa, AKP hükûmeti ortadan mı kalkacaktı? MHP'nin bu süreçten zarar göreceğini sananlar aldandıklarını anlayacaklardır. MHP, husumet ve şer erbabının alayının hakkından gelebilecek kudrette bir camianın partisidir. Ayrıca MHP'ye yönelik bu saldırıların ters tepeceğine, aziz milletimizin husumet erbabına itibar etmeyeceğine şüphemiz yoktur."