MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye'de Türk-Kürt sorunu yoktur; terör sorunu vardır' sözünü "Başbakan da nihayet bizim düşüncemize gelmiştir." şeklinde değerlendirdi.
        TV8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan’ın konuğu olan MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, terörle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan'ın 'Türkiye'de Türk-Kürt sorunu yoktur; terör sorunu vardır' sözünü kendi düşüncelerine gelmek olarak değerlendiren Oğan, "Bu zamana kadar yapılan en büyük sorun teşhis konulamamasıdır; ancak bugün Sayın Başbakan da nihayet bizim düşüncemize gelmiştir. Bizler MHP olarak Türkiye’nin terörden kurtulması için her türlü yardıma hazırız. Bunun için hükümetin desteklenmesi gerekiyorsa biz varız." dedi.

"PKK, HOLDİNG HALİNE GELDİ"
     Başbakan Erdoğan'ın demokratik açılımlarda hata yaptığını iddia eden Oğan, "Zannediliyor ki itiraz etmek için dağa çıkmışlardır, oysa ki asıl amaç köyün ismini değiştirmek. Terör örgütünün amacı Türkiye’deki özgürlüklerin kısıtlanması. PKK sadece cinayet işleyen bir suç örgütü değildir. Günümüzde PKK, ciddi paralar kazanan holdingler haline geldi. Bu işten para kazananlar da bu işi bırakmazlar.” açıklamalarında bulundu.
        PKK’nın küresel güçlerin bölgelerdeki taşeronu olduğunu söyleyen Oğan, PKK ile 30 senedir verilen bir mücadeleye rağmen neden profesyonel bir kadronun oluşturulmadığını, bunu Meclis kürsüsünden de hükümete sorduklarını belirtti. Oğan, teröristlerin profesyonel katiller olduğunu belirterek, "Onların karşısına 20 yaşındaki gencecik 3 aylık askerler onlarla nasıl mücadele etsin?" dedi.