BURSA’da bulanan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilerin 'Paralel yapıya' yönelik operasyonlar kapsamında tutuklanan 75 kişinin tahliye edilmesine ilişkin verilen karar ve bir başka mahkemenin bunu 'Yok hükmünde' saymasına ilişken "Bu ülkede zaman da hukuk sistemiyle darbe yapılmak istendi" dedi. Müezzinoğlu, "Bu süreç de bunlardan biri. Hukukçu değilim, ama hukuken hiçbir izahı olmadığı halde serbest bırakma kararı veriyor bazı mahkemelerimiz. Bu süreçleri de bu ülke, bu millet atlatacak" diye konuştu.
Önümüzdeki 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde Ak Parti'nin Bursa'dan 1'inci sıra milletvekili adayı gösterdiği Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kentteki Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti. Müezzinoğlu, gazetecilerin İstanbul’da paralel yapı operasyonlarında tutuklanan 75 kişiye ilişkin cumartesi günü İstanbul 32'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararı vermesi ve bunu İstanbul 10'uncu Sulh Ceza Hakimliği'nin reddededek 'Yok hükmünde' olduğuna ilişkin kararı ile ilgili soruyu yanıtladı. Müezzinoğlu, şöyle dedi:
"24 Nisan bildirisini, 2 kişiden birinin oyunu almış bir siyasi partinin kapatılma davasını, 411 milletvekilinin başörtüsüyle ilgili yaptığı düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne götüren, CHP ve Anayasa Mahkemesi, '367 olmadan TBMM toplanamaz ve Cumhurbaşkanlığı seçimine geçemez' diyen hukuk ucubelerini bu ülke, bu millet yaşadı. İstiyoruz ki; önce milli irade ve demokrasi otursun. Hukuk sistemi sağlıklı otursun. Ne yazık ki bu ülkede milletin iradesine zaman zaman tanklarla, zaman zaman sermaye ile zaman zaman da hukuk sistemiyle darbe yapılmak istendi. Bu süreç de bunlardan biri. Bu anlamda ben hukukçu değilim. Ama hukuken hiçbir izahı olmadığı halde serbest bırakma kararı veriyor bazı mahkemelerimiz. Bu süreçleri de bu ülke, bu millet atlatacak. Millete yanlış yapan bedelini ödeyecek. Milletle beraber yürüyen de bu milletten ödülünü alacak."

FOTOĞRAFLI