AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, 1 Ekim'de yeniden yasama çalışmalarına başlayacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) ilk gündeminin sivil bir anayasa çıkarmak olacağını söyledi. Öksüzkaya, sivil bir anayasa hazırlığının herkesin görüşü alınarak yapılacağını belirtti.
        Kayseri’de bazı programlara katılan Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, meclis çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Seçim sonrasında meclisin yaptığı çalışmaları aktaran Öksüzkaya, şöyle konuştu: “CHP, yemin etmemesinden dolayı kendilerini zora soktular. Ama yemin ettiler. Yaşadıkları sorun ortadan kalktı. Şu anda BDP destekli bağımsız milletvekilleri yemin etmediler. 1 Ekim de meclisimizin yeni yasama dönemi başlayacak. O dönemde yemin edeceklerini düşünüyoruz. Tahmin ediyoruz. Ülkemiz demokratik süreçten geçiyor. Demokrasi daha da güçleniyor. Bizim üzerimizde durduğumuz yeni bir anayasa vardı. Bu konuda seçim öncesinde söz verdik halkımıza. Sivil bir anayasa hedefliyoruz. Bunun için bütün sivil toplum örgütlerinin de görüşleri alınarak herkesin katılımıyla yeni anayasa hazırlanması çalışılacak. Meclisin ilk gündem konuda bu olacak.”
        Diyarbakır’daki terör saldırısı sonrasında sivil savcıların inceleme başlattığı ve buna CHP’den tepki olduğunun sorulması üzerine Öksüzkaya, şu açıklamayı yaptı: “Türkiye’de terör meselesi biliyorsunuz 30 yılı aşkındır gündemimizde olan meseledir. Terörle bir yere varılamaz. Amaçlarına ulaşamazlar. Bunu söylüyoruz. Terörü lanetliyoruz. Şehitlerimiz için Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Terör hiçbir zaman bu yolla istenileni elde edemedi. Edemez de. Dünyada öyle oldu. Orada yapılan saldırı sonrasında incelemeler başlatıldı. Baskında şehit olan askerlerimizle ilgili hem askeri kanat hem de İçişleri Bakanlığı’nca inceleme başlatıldı. O konuda ihmali olanlar varsa yargılanması ve yargı önüne çıkartılması söz konusudur. Burada incelemeler sürüyor. O konu neticeleninceye kadar da bir şey söylememiz mümkün değil.”