ÇUKUROVA Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Prof. Dr. Harun Arıkan, 'Fırat Kalkanı Operasyonu'nun Türkiye'nin ulusal güvenliği ve Ortadoğu politikası açısından çok önemli olduğunu söyledi.
Fırat Kalkanı Operasyonu'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof.Dr. Harun Arıkan, PKK ve IŞİD gibi terör örgütlerinin saldırılarıyla çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesi ve Suriye'deki iç savaş nedeniyle ortaya çıkan faktörlerin Türkiye'ye yönelik tehditleri artırdığını anlattı. Prof.Dr. Arıkan, "Türkiye uluslararası hukuktan haklarını kullanarak operasyon başlattı" dedi.
"ABD KAYGILI"
Fırat Kalkanı Operasyonu'na uluslararası kamuoyunun da destek verdiğini aktaran Prof. Dr. Harun Arıkan, şöyle konuştu:
"ABD, Türkiye'nin Rusya ve İran arasındaki ilişkilerin gelişmesinden kaygılı. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in ülkemizi ziyaretinde yaptığı, 'Türkiye'nin en büyük müttefiki ABD' açıklaması, Türkiye ve Rusya ilişkilerinde yaşanan gelişmeler karşısında ABD'nin kaygılarını yansıtmaktadır. Ancak Türkiye'nin son günlerde dış politikasında Rusya, İran ve İsrail ile yaşanan pozitif gelişmeler, Türkiye'nin Suriye yönelik politikasında önemli değişimleri göstermektedir. Bu kapsamda Fırat Kalkanı Operasyonu, Türkiye'nin ulusal güvenliği ve Ortadoğu politikası açısından çok önemli."

FOTOĞRAFLI