Bülent DİKTEPE/KARABÜK,() - KARABÜK’ün Safranbolu İlçesi Kaymakamı Fatih Ürkmezer, kayyum olarak atandığı Safranbolu Belediyesi'nde göreve başladı. Ürkmezer, "Belediye başkanlığı ile kaymakamlık görevinin bir arada olması avantajlar da getirecektir" dedi.
Safranbolu Belediye Başkanı Ak Partili Necdet Aksoy'un, İçişleri Bakanlığı kararıyla hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında görevinden uzaklaştırılması ardından kayyum olarak atanan Kaymakam Fatih Ürkmezer, belediye başkanlığı makamında basın mensuplarına açıklama yaptı. Safranbolu Kaymakamlığı görevine de yeni atanan Fatih Ürkmezer, dün sabah önce Kaymakamlık, öğleden sonra da belediye başkanlığı görevini devraldığını söyleyerek şöyle konuştu:
"Bugün mesaimin ilk günü olarak belediyede başladım. Safranbolu’ya ilk defa geliyorum. Safranbolu bilindik bir yer. Hem kültürel anlamda hem turizm anlamında önemli bir yer. Huzurlu bir şehir. Bizler kaymakam olarak öncelikle ilçede yaşayanların huzurlu bir şekilde yaşaması, eğitim-öğretim faaliyetinin iyi bir şekilde devam etmesi, sağlık hizmetlerinin, bütün ana hizmetlerin kaymakamlığa bağlı birimlerde iyi bir şekilde devam etmesi için çalışacağız. Belediye başkanlığı ile kaymakamlık görevinin bir arada olması avantajlar da getirecektir. Başta İçişleri Bakanımıza bizlere bu görevi teveccüh etmesinden dolayı müteşekkiriz. Bize güvenen devlet büyüklerimizin güvenlerini inşallah Safranbolu halkına en iyi şekilde hizmet ederek bu görevin altından alnımızın akıyla kalkmaya çalışacağız. Safranbolu halkının ve basınımızın desteğini her zaman istiyoruz. Biz ne yaparsak yapalım amacımız buradaki vatandaşa hizmeti götürmek, vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak."
Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un görevden alınmasıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine Ürkmezer, "Bana görev tebliğ edildi. Ben de o göreve geldim ve başladım. O benim dışımda olan bir süreç. Çünkü o süreç sonunda ben bu göreve atandım. Süreçle ilgili benim bilgi vermem hoş olmaz" dedi.

FOTOĞRAFLI