ANKARA, () - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ak Parti Genel Başkanı seçilen Ahmet Davutoğlu'nu kutlayarak, "Değişiklik, esas itibariyle politikalarda bir değişiklik meydana getirmeyecek; yeni bir heyecanla, yeni bir şevkle ülkeye hizmet edecektir" dedi. Meclis'te gazetecilerin soruları üzerine Ahmet Davutoğlu'nun Ak Parti Genel Başkanı seçilmesini değerlendiren Çiçek, Davutoğlu'nu kutladı ve başarılar diledi. Davutoğlu'nun Genel Başkan seçilmesinin ülkeye ve Ak Parti'ye hayırlı olmasını temenni eden Çiçek, "Ak Parti, Türkiye'nin en temel siyasi kurumlarından biridir ve şu an iktidar partisidir. Oradaki değişiklik, esas itibariyle politikalarda bir değişiklik meydana getirmeyecek; yeni bir heyecanla, yeni bir şevkle ülkeye hizmet edecektir. İyi hizmetler yapmasını temenni ediyorum" dedi.
RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN YARINKİ YEMİN TÖRENİ HAZIRLIKLARI 
Cemil Çiçek, 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın yarınki yemin töreni için hazırlıkların tamamlanma aşamasında olduğu ve yarının nasıl geçeceğinin sorulması üzerine, hazırlıkların bir kısmının kamuoyunda Cumhurbaşkanlığı yemin töreni için yapılıyormuş gibi algılandığını, ancak öyle olmadığını söyledi. TBMM binasının 2012'de tescillendiğine ve Ankara'nın en önemli yapılarından olduğuna dikkati çeken Çiçek, binanın korunması gerektiğini ifade etti. Binanın dış cephe temizliğinin yapılmasına uzun süre önce Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte karar verdiklerini dile getiren Cemil Çiçek, "Ne güzel, mutlu bir şey olarak törene denk geldi. Hazırlıkların bir kısmı zaten her yaz Meclis tatile girdiğinde yapılan hazırlıklardır. Kamuoyunun bilmesinde fayda var" diye konuştu.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu gereği Recep Tayyip Erdoğan'ın yarınki yemin törenini özel oturumu kendisinin yöneteceğini belirtti.