Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hiç kimsenin terörün namlusunun, silahının arkasına sığınarak haddini aşan taleplerde bulunmamasını istedi.
Partisinin kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılmak için Mersin’e gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, bakanlığının yatırımlar hakkında bilgi verdi. Mersin’in, demografik yapısı itibariyle Türkiye’nin bir özeti olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Bütün etnik unsurdan vatandaşlarımız bir arada yaşamaktadır. Türkiye’ye güzel bir örnektir. Bizim bin yıllık kardeşliğimizi maalesef çok görmektedirler. Herkes aklını başına alıp bir kez daha düşünmesi lazım.” diye konuştu.
    Bü ülkeyi kanla, terörle kimsenin bölmeye gücünün yetmeyeceğini vurgulayan Yıldırım, “Bizim bu konuda görüşümüz nettir. Bizim ayın, yıldızın şehit kanlarıyla buluştuğu bayrağımız sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecek. Ayrı bir bayrak talebi hayalleri boş. Bu bayrağın altında tek vatan, tek millet, tek devlet olarak farklılıkları zenginlik olarak göreceğiz.” ifadesini kullandı.
    Türkiye’nin, bu işlerin üstesinden gelecek güçte olduğuna dikkat çeken Yıldırım şöyle devam etti: “Üzüleceğiz belki, daha fazla kayıplarımız da olacak. Ama şunu herkes bilsin ki milletimiz bu vatan üzerinde operasyona asla izin vermeyecektir. Bunun böyle bilinmesinde fayda var. Türk milleti bu zorluğu aşacak güçtedir. Buna muktedirdir. Kimse vatandaşlarımızı birbirine düşürmeye kalkmasın. Hiç kimse terörün namlusunu silahını, arkasına alarak haddini aşan taleplerde bulunmasın.”
    Bakan Yıldırım, Murat Karayılan’ın yakalanıp yakalanmadığı sorusuna ise şu cevabı verdi: “Bunlar çelişkili bilgilerdir. Teyit edilmiş bilgiler değil. Bizim gibi İran da kendi bölgesinde terörle mücadele içinde.”