Mahir ALAN/ ADIYAMAN, () - ADIYAMAN'da, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ağız ve diş taramasından geçirilen 520 öğrenciye diş macunu ve fırçası dağıtıldı.
Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı'nın geçen yıl başlattığı 'Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı' kapsamında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Şehit Cem Özgül İlkokulu'nda diş sağlığı etkinliği düzenlendi. Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş ile Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu'nun da katıldığı etkinlikte ağız ve diş taramasından geçirilen okulda eğitim ve öğretim gören 520 öğrenciye diş macunu ve fırçası dağıtıldı.
Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, yıl içerisinde il genelinde 47 bin öğrenciye diş fırçası ve macunu dağıtılacağını kaydederek, "12 yaş altındaki çocuklarımızda diş çürüğü olmaması ya da diş çürüğünün önlenmesi acısından yapmış olduğumuz bu çalışmalar biz çocuklarımıza sabah ve akşam mutlaka dişlerini fırçalamalarını özellikle öneriyoruz ve bu konuda bize destek olmalarını bekliyoruz. Gelecekte çocuklarımızın diş çürükleri olmaması dileğimiz. Velilere çocuklar üzerinden ulaşmaya çalışıyoruz. Öğretmenlerimiz tarafından bire bir ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI