İbrahim MAŞE/MERSİN, () - MERSİN'de 10 yıl önce beyin damarındaki tıkanıklık nedeniyle felç geçiren 49 yaşındaki Feride Alim'in hayatı, gittiği el işi kursuyla değişti. Kurs arkadaşlarının desteğiyle önce ellerini kullanmaya, ardından konuşmaya, daha sonra da bastonla yürümeye başladı.
Hastalık nedeniyle yürüme ve konuşma yetisini kaybeden, ellerini de çok az kullanabilen 4 çocuk annesi Feride Alim'in kapısı, 10 ay önce Belediye'nin Mezitli Sanatevi'nde el işi kursu açan Güllü Nalan Beşirik tarafından çalındı. Açtığı kursu anlatan Beşirik, Feride Alim'i de kursa katılmaya ikna etti. Eşi 52 yaşındaki İbrahim Alim'in yardımı ile kursa  giden Feride Alim, eşinin 10 yıllık bitmek bilmeyen ilgi ve yardımlarının üzerine kurs arkadaşlarının da güler yüzü ile karşılaştı. Hastalığı boyunca eşine bir çocuk gibi bakan İbrahim Alim sayesinde felçlik durumunda iyileşme belirtileri gösteren kadın, bu sürede kurs arkadaşlarının desteğiyle önce ellerini kullanmaya, ardından konuşmaya, daha sonra da bastonla yürümeye başladı.
10 ay sonra yün örgü yapabilecek duruma gelen Feride Alim, "Burada olduğum için çok mutluyum. Duygularımı ifade edemiyorum. Dışarı çıkıp insan yüzü görüyorum. Eskiden sokağa çıkmaya çekinir, konuşamadığım için utanırdım. Ama şu an serbestçe konuşabiliyorum. İnsanların içine girebiliyorum. Şu an her şey çok iyi" diye konuştu.
TESADÜFEN KAPISINI ÇALMIŞ
Felçli bir hastayı kursla tanıştırarak adeta hayatının değişmesine neden olan halı ve kilim kursu öğretmeni Güllü Nalan Beşirik ise, kısa sürede yaşanan gelişme karşısında şaşkınlık yaşadıklarını belirterek şunları söyledi.
"Tesadüfen kapıyı çalıp öğrenci ararken eşi ile birlikte Feride hanım da çıktı. Öğrenci yazdığımı söylediğinde eşi, Feride hanımın konuşamadığını ve yürüyemediğini söyledi. 'Biz onunla konuşur sohbet ederiz' deyince kabul ettiler. Önce eşi getirip götürüyordu, ama sonra Feride hanım'da beklemediğimiz gelişmeler oldu. Yavaş yavaş konuşmaya, ardından ufaktan yürümeye başladı. Şu anda ise örgü yapabiliyor. Böyle bir gelişme göstermesine biz de çok şaşırdık ve sevindik."
Kursiyerleri ziyaret eden Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan da, Alim'in azminin tüm hastalara örnek olması gerektiğini söyledi. Tarhan, Feride Alim gibi hastaların evden dışarı çıkıp sosyal dayanışma içinde olması gerektiğini de ifade etti.

FOTOĞRAFLI