MERSİN'in Tarsus İlçesi'ndeki özel bir hastanede ses kalınlaştırma ameliyatı olan 27 yaşındaki G.B., cerrahi müdahale süresince İstiklal Marşı söyledi.
Elazığ'da oturan G.B., çocukluğundan bu yana çektiği ince ses sorunundan kurtulmak için önce İstanbul'da bir hastanede muayene oldu. Burada ses terapisi uygulanan G.B. sonuç alamayınca, Tarsus'a geldi. Medical Park Hastanesi'nde KBB Uzmanı Prof.Dr. Hayrettin Cengiz Alpay ile görüşen G.B.'ye terapi uygulandı. Terapiye rağmen G.B.'nin sesi kalınlaşmadı. Bunun üzerine tripolasti tip 3 (feno cerrahi) ameliyatıyla sesin kalınlaştırılmasına karar verildi. Hayrettin Cengiz Alpay ve Op.Dr. Aykut Bozan'ın gerçekleştirdiği operasyon, lokal anestezi altında yapıldı. Yaklaşık 1.5 saat süren operasyon sırasında G.B. İstiklal Marşı söyledi, sayıları, günleri ve haftaları saydı. Aynı anda Prof.Dr. Alpay ve Op.Dr. Bozan, ses tellerinin gerginliğini, tıpkı bir enstrümanın akort ayarını yapar gibi ayarladı. Bu sırada G.B.'nin sesindeki değişim, kamerayla kayıt altında alındı. Hastanın istediği uygun ton yakalanınca gırtlağın çatısı sabitlendi. Böylece G.B. normal ses tonuna kavuşmuş oldu.
Prof.Dr. Alpay, hastanın 10 gün boyunca sesini yormaması gerektiğini, bunun dışında herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadan normal hayatına dönebileceğini söyledi.

FOTOĞRAFLI