Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ADANA'da sol uyluk kemiğindeki kanserle mücadele eden ev kadını 28 yaşındaki Canan Kıl, riskli olmasına karşın tıp literatüründe zor ameliyatlar arasında yer alan başarılı bir ameliyatla ayağa kalktı. İlk adımlarını yürüteç yardımıyla hastane koridorunda atan Canan Kıl, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirterek doktorlara teşekkür etti.
Uzun bir süre sol bacağındaki ağrıyla yaşayan ve yürüme güçlüğü çeken Canan Kıl'a, gittiği hastanede kanser teşhisi konuldu. Sol uyluk kemiğinde diz eklemi bölgesine yakın yerde kemik ve yumuşak doku tümörü bulunan Canan Kıl, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Servisi'nde görevli Prof. Dr. Ahmet Kapukaya tarafından ameliyata alındı. 31 Ağustos'ta gerçekleştirilen ameliyatta Canan Kıl'ın diz eklemi ve uyluk kemiğinin büyük bir kısmı çıkarılarak tümör protezi uygulandı.
'EN ZOR AMELİYATLARDAN BİRİSİ'
Başarılı geçen ameliyattan 2 gün sonra Canan Kıl, ilk adımlarını yürüteç yardımıyla atmaya başladı. Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirten Canan Kıl, doktorlara teşekkür etti. Ameliyatı gerçekleştiren ekibin başındaki Prof. Dr. Ahmet Kapukaya şu bilgileri verdi:
"Kanser ameliyatları arasında, en zor ameliyatlardan biri olarak kabul edilen bir olgu, komplikasyonsuz olarak gerçekleştirildi. Çünkü kemik kanseri riskli ve komplikasyonu sık olan bir bölgedeydi. Ameliyat sonrasında hastanın sağlıklı bir şekilde ayağa kalkarak ilk adımını atmasının mutluluğunu yaşıyoruz." 
'HASTANEDE BİR İLK'
Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez yapılan ameliyatın ardından Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan da, hasta Canan Kıl'ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini sundu. Oldukça zor ve riskli bir ameliyatın yapıldığını aktaran Prof. Dr. Arıkan, şunları söyledi.
"Ameliyatın başarılı sonuçlanması bizleri mutlu etmiştir. Yoğun çalışmalar neticesinde yapılan ameliyat ile hastanemizde bir ilk gerçekleşmiştir. Bu tür ameliyatlar tecrübeli bir ekip tarafından Türkiye'de ciddi bir alt yapıya sahip birkaç büyük hastanede gerçekleştiriliyor. Bu hastanelerden biri olmanın gururunu yaşıyoruz."

FOTOĞRAFLI