Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, () - ADANA'da 2 çocuk annesi 28 yaşındaki Özlem Özmeneroğlu, epilepsi hastası kızı, 5 yaşındaki Hatice Selma'nın 80 bin lira tutan hastane masrafını karşılayamadıkları için tedavi ettiremediklerini söyledi.
Kızının 1.5 yaşında geçirdiği hastalık sonrası bir süreliğine kalbinin durduğunu belirten Özlem Özmeneroğlu, küçük Hatice Selma'ya 'Serebral Palsi Epilepsi' teşhisi konulduğunu kaydetti. Kızından sonra doğan 7 aylık oğlu Fatih Erdal'ın kordon kanını kök hücre bankasında tuttuklarını belirten Özmeneroğlu bunun Hatice Selma'nın tedavisi için umut olduğunu belirtti. Ancak bunun özel bir hastanede yapılacak 80 bin liralık tedavi ile olacağını söyleyen Özmeneroğlu, "3 yıldır farklı kentlerdeki hastanelerde kızımı tedavi ettirmeye çalışıyorum. Kızımın tedavisi için kardeşinin kordon kanı umut oldu. Ancak, bunun için yaklaşık 80 bin lira gerekiyor, bulamadığımız için nakil yaptıramadık" dedi.
Eşinin asgari ücret alan bir işçi olduğunu belirten Özmeneroğlu, desteğe ihtiyaçlarının olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Uzun süredir kızımın tedavi ettirmeye çalışıyoruz. Hiç umut olmamasına rağmen biz ümidimizi kesmedik. Son olarak İstanbul'da özel bir hastanede tedavi yönetimi bize umut oldu. Ancak, bu tedavi için en az 80 bin lira gerekiyor. Bizim bu parayı bulmamız mümkün değil. Tek dileğimiz bu paranın karşılanması. Yapılacak hücre nakli ile kızım kendi ihtiyaçlarını karşılayacak hale gelebilecek."

FOTOĞRAFLI