Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, () - ADANA'da işçi 49 yaşındaki Süleyman Erden, her iki böbreği de iflas ettiği için acil böbrek nakli olması gereken 15 yaşındaki oğlu Nihat'a yeni yıl öncesinde böbreğini bağışlayarak yeniden hayat verdi.
Niğde'nin Bor İlçesi'nde yaşayan 4 çocuk babası 49 yaşındaki Süleyman Erden, geçen Ramazan Bayramı'nda lise 1'inci sınıf öğrencisi oğlu Nihat Erden'i karın ağrısı şikayetiyle Niğde Devlet Hastanesi'ne götürdü. Yapılan tahlillerin ardından Nihat Erden'e 'kronik böbrek yetmezliği' tanısı konuldu. Her iki böbreği de iflas ettiği için Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edilen Nihat Erden'i muayene eden doktorlar, acil böbrek nakli yapılması gerektiğini söyledi.
Baba Süleyman Erden, organ nakli sırasına kaydı yapılan oğluna böbreğini vermek istedi. Yapılan testler sonucu kan ve doku uyumu uygun bulunan Süleyman Erden'den alınan böbrek, geçen hafta Balcalı Hastanesi Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde görevli Prof. Dr. Erkan Demir ve ekibince yapılan ameliyatla başarılı bir operasyonla nakledildi.
'KALBİMİ İSTESE YİNE VERİRİM'
Yeni yıl öncesinde oğluna ikinci bir yaşamı hediye eden Süleyman Erden, "Kalbimi istese yine verecektim. İkinci böbreğimi isteseler yine verirdim. İki böbreği de iflas etmişti, başka şansı yoktu. Kadavradan ne zaman nakil olacağı belli değildi. Sadece mutluluk hissediyorum" diye konuştu.
Babasından nakledilen böbrekle hayata yeniden 'Merhaba' diyen Nihat Erden ise, "Mutluyum, çok sevinçliyim. Sağlığıma kavuşacağım. Ayağa kalkınca okuluma gideceğim. Babam sağolsun" dedi.
Organ bağışının hayat kurtardığına dikkat çeken Balcalı Hastanesi Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi Koordinatörü Dürdane Ertürk de herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

FOTOĞRAFLI