Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - HARRAN Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, 18 yıl önce temeli atılan 600 yataklı Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi inşaatının tamamlanması için 67 milyon lira ödeneğe ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, akademisyenlerle birlikte Osmanbey Kampusu'nda yapımı süren hastaneye ilişkin bilgiler verdi. Osmanbey yerleşkesindeki yapımı süren hastanenin uzun yıllardır ödenek sıkıntısı ve proje değişikliği nedeniyle tamamlanmadığını belirten Rektör Mutlu, "Bugüne kadar yapımı devam eden hastane inşaatına 85 milyon kaynak aktarıldı. 1996 yılında temeli atılan hastane bütçe yetersizliğinden tamamlanamamıştı. İnşaat hep ekonomik krizlerden dolayı ertelendi. 2007’den sonra inşaat çalışmalarına tekrar başladık. Projede değişiklik yaparak koğuş sisteminden, tek kişilik yataklara geçtik. Isı sistemimiz tamamen doğalgaz çevreye dönük oldu. Gerekli ek kaynak sağlanırsa hastane 2015 yılında tamamlanır" dedi.
Hastanenin tamamlanması durumunda sadece Türkiye'ye değil Ortadoğu ülkelerine de hizmet verebilecek kapasiteye sahip olacağını vurgulayan Prof. Dr. Mutlu şöyle devam etti:
"Hastane için gerekli ihtiyaçları Başbakanlık, Maliye ve Kalkınma Bakanlığına bildirdik. Bölgenin en büyük Tıp Fakültesi inşaatını bitirmek üzereyiz. 600 yatak kapasiteli bir hastanemiz olacak. 200 yoğun bakım, 23 ameliyathane, 118 bin metrekare kapalı alanı olan inşaatımız var. Bu hizmet binalarının tamamlanması için acilen ek ödeneğe ihtiyacımız var. İstenilen 67 milyonluk ek ödenek verilirse hastanemiz 2015’te tamamlanacaktır. İhale bedeli olan 37 milyonu lira geldiği takdirde inşaatımız bitecektir. 30 milyon lira ise yatak ve cihazlar için ihtiyacımız olacaktır. 600 yataklı hastanemizin bitmesiyle birlikte Şanlıurfa ve bölgeye de çok büyük bir katkısı olacaktır."

FOTOĞRAFLI