YASİN, 3 ÇOCUĞA CAN OLDU
Kütahya'nın Simav ilçesinde sulama kanalına düşerek boğulan ve tedavi olduğu hastanede beyin ölümü gerçekleşen 4 yaşındaki Yasin Güney'in ailesi tarafından bağışlanan organları, Antalya'da böbrek bekleyen iki çocuk ile Malatya'da karaciğer bekleyen bir çocuğa can oldu.
Kütahya DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi organ nakil ekibi, Antalya ve Malatya'da organ nakli bekleyen 3 çocuk hastayı tespit etti. Minik Yasin'den alınan karaciğer Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ambulans uçakla Zafer Havalimanı'ndan Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gönderilirken, bağışlanan böbrekleri ise karayolu ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde böbrek bekleyen 2 yaşındaki Samet Ali Yıldırım ile 14 yaşındaki Kader Şen'e nakledildi.
Böbrek nakillerini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Kdujdn Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, nakil yapılan hastaların servise alındıklarını, sağlık durumlarının her geçen saat iyiye gittiğini, en geç bir hafta sonra taburcu olabileceklerini söyledi.
Erol AKKIR/ANTALYA, ()

FOTOĞRAFLI