Erol AKKIR / ANTALYA, () - ANTALYA'da 2 çocuk annesi 27 yaşındaki Hazal Tunç Yılmaz, 8 aylık bebeği Emine'yi sütten kesip, bağışladığı böbreğiyle eşi 31 yaşındaki Murat Yılmaz'ı yaşama bağladı.
Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde mermer fabrikasında çalışan 31 yaşındaki Murat Yılmaz, 2 ay önce aşırı kilo kaybı ve şiddetli ağrılar üzerine hastaneye gittiğinde, böbreklerinin iflas ettiğini öğrendi. Hemen nakil olması ya da diyalize girmesi gerektiği söylenen Yılmaz, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Tetkikler sonunda eşi Hazal Tunç Yılmaz'ın dokularının uygun olduğu belirlendi. Eşi 8 aylık bebeklerini emzirdiği için verici olmasını istemeyen Murat Yılmaz'ın durumu bir süre sonra ağırlaştı. Hazal Tunç Yılmaz'ın 'Bebeğimizin babasız kalmasını istemiyorum' sözleri üzerine Murat Yılmaz, nakil olmayı kabul etti. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde Prof. Dr. Bülent Aydınlı başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilen operasyonla Hazal Tunç Yılmaz'ın alınan bir böbreği, eşine başarıyla nakledildi.
'ÇOCUKLARIMIN BABASIZ KALMASINA RAZI OLAMAZDIM'
6 yaşında Helin adında bir kızları daha olduğunu belirten 27 yaşındaki Hazal Tunç Yılmaz, 2 çocuğunun babasına yaptığı bağışın Sevgililer Günü'ne rastlamasının ayrı bir önemi olduğunu söyledi. Yılmaz şöyle dedi:
"Çocuklarımın babasız kalmasına razı olmazdım. Onu çok seviyorum. Anne çocuğunu sütten kesip böbreğini veriyorsa, bunun kelimelerle karşılığı yoktur. Onun da benim için aynı duyguları taşıdığına inanıyorum." 
EN DEĞERLİ HEDİYE
Hediyelerin en değerlisini aldığını söyleyen Murat Yılmaz, kendisinin de aynı fedakarlığı eşi için yapabileceğini belirterek, "Allah çocuklarımın annesi eşimden razı olsun. Bana hayatımı ve yavrularımı sevme fırsatı verdi. Ben de aynı durumda olsam, hiç düşünmeden böbreğimi ona verirdim" diye konuştu.
Alıcı ve donörün ameliyatının 3.5 saatte bittiğini söyleyen Prof. Dr. Bülent Aydınlı, "Eşlerin birbirine organ bağışı çok önemli, ancak böyle önemli günlere denk gelen bağışların ayrı bir önemi oluyor. Başarılı bir operasyonla eşinin böbreğini naklettiğimiz Murat Yılmaz, sağlığına yeniden kavuştu" dedi.

FOTOĞRAFLI