AFGANİSTAN'dan iç savaş nedeniyle kaçıp Sinop'a gelen 38 yaşındaki Baroley ve 32 yaşındaki Göncer Baragley çifti, doğuştan yürüyemeyen ve kör olan çocukları 3 yaşındaki Merve Baragley için yardım istedi. Afgan çift, kızlarının ameliyatla tekrar görme olasılığı oluduğunu belirterek yetkililerden yardım istedi.

Baroley ve Göncer Baragley çifti, 3 yaşındaki doğuştan yürüyemeyen ve göremeyen çocukları Merve Baragley ile birlikte 5 ay önce Afganistan'dan Sinop'a geldi.

Türkiye'ye sığınan aile, Sinop'ta kiraladıkları bir apartman dairesinde yaşamaya başladı. Çevredeki komşularının yardımıyla geçinmeye çalışan Baroley-Göncer Baragley çifti, 3 yaşındaki kızları için yetkililerden yardım istedi. Maddi sıkıntı çeken aile yiyecek ihtiyaçlarını dahi komşularının karşıladığını bildirdi. Baba Baragley kızının doğuştan gözlerinin görmediğini götürdüğü doktorun ameliyatla gözlerinin görebileceğini söylediğini belirterek, şöyle dedi:

"Kızım ameliyat olursa görebilecek. Ancak paramız yok. Bu nedenle hastanede ameliyat yaptıramıyoruz. Hiçbir gelirimiz yok. Yardımlarla yaşıyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Kızımın görmesi için ameliyat olması için bize yardımda bulunulmasını istiyoruz."

SK(MS/İD) (FOTOĞRAFLI)