Mehmed Hakkı ÖZBAYIR- Evren KASIRGA/MANİSA, () - MANİSA’nın Turgutlu İlçesi’nde köprücük kemiği kırılan 4 yaşındaki Ramazan Kanat’ın götürüldüğü hastanede çekilen röntgen filminde, akciğerinden kalp zarına kadar gelen 5 santimetrelik dikiş iğnesi saptandı. İğne Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde yapılan ameliyatla çıkartıldı.

Turgutlu’da yaşayan 26 yaşındaki Medine ve 28 yaşındaki Ahmet Kanat çiftinin çocukları Ramazan Kanat, geçen 4 Nisan’da misafirlikte üzerine çıktığı koltuktan düşüp, köprücük kemiğini kırdı. Turgutlu Belediyesi’nde güvenlik görevlisi olan babaı Ahmet Kanat tarafından Turgutlu Devlet Hastanesi’ne götürülen Ramazan’ın çekilen filmine bakan doktorlar, akciğerinden kalp zarına kadar gelen 5 santimetrelik dikiş iğnesi olduğunu farketti. Paslanmış iğnenin çıkartılması için çocuğun Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisi’ne sevki yapıldı. Burada Çocuk Cerrahi servisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Genç, cerrah Deniz Ersayın Güner ve Can Demirtürk tarafından gerçekleştirilen açık akciğer ameliyatıyla çocuğun kalp zarına kadar gelen 5 santimlik paslanmış dikiş iğnesi çıkartıldı.

'İĞNE VÜCUTTA DOLAŞIR'

Ameliyat ekibinden Dr. Deniz Ersayın Güner, Ramazan Kanat’ın uzun zaman önce iğneyi yutmuş olabileceğini veya dışarıdan batarak vücuduna girmiş olabileceğini belirterek şu bilgiyi verdi:

"Dikiş iğnesi gibi cisimler vücuda girdikten sonra dolaşırlar. Genellikle kalp etrafına gelirler. Burada hastamızın akciğerine saplanıp, kalp zarına kadar gelmiş. Tesadüf eseri iğne tespit edildi. Açık akciğer ameliyatıyla iğneyi paslı bir şekilde çıkarttık. Eğer bu olay başına gelmeyip iğne vücudunda kalsaydı. Pıhtı atırıp ölüme neden olabileceği gibi kalbe ve kalp kapakçıklarına da zarar verebilirdi. Ramazan şimdi tamamen sağlığına kavuştu."

ÇİTFE MUTLULUK YAŞADILAR
Ameliyatla sağlığına kavuşan Ramazan’a hastanede babaannesi Ayşe Kanat refakat ederken, hamile olan annesi Medine Kanat da iki gün önce Turgutlu’daki hastanede bir kız bebek dünyaya getirdi. Kanat Ailesi, Ramazan’ın da sağlığına kavuşmasıyla çifte sevinç yaşadı.
Ayşe Kanat ise torunun geçirdiği kazada da bir hayır olduğunu belirterek, "Son günlerde karnının ağrıdığını söylüyordu.

Ancak, böyle bir şey olacağı aklımızın ucundan bile geçmedi. Koltuktan düŞmese belki de böyle bir şeyden haberimiz olmayacak, ilerde daha kötü bir durumla karşılaşacaktı. Neyse ki sağlığına kavuştu. Doktorlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
Öte yandan Ramazan’ın kırılan köprücük kemiği de atelle sabitlendi.

MHÖ,EK(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)