Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), () - MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde yaşayan 43 yaşındaki Mehmet Oğuz, boyun omuriliği darlığı teşhisiyle ameliyat olduktan sonra felç kaldı. Tekrar yürümek istediğini belirten Oğuz, gelişmiş hastanelerden biri olarak gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) fizik tedavi olmak istediğini söyledi.
Çiftçi 1 çocuk babası Mehmet Oğuz, geçen yıl bel ağrısı şikayetiyle Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tetkiklerinde boyun omuriliği darlığı teşhisi konulan Oğuz, 20 Mart 2015'te ameliyat edildi, ancak felç kaldı. 15 aydır yatağa mahkum yaşayan ve annesi Perihan ile babası Nevzat Oğuz'un yardımı ile ihtiyaçlarını karşılayabilen Mehmet Oğuz, tekrar yürümek istediğini söyledi.
Oğuz, "Ameliyattan sonra el ve ayaklarımı kullanamaz hale geldim. 15 aydır felç vaziyette yatıyorum. Annemle babamın yardımı ile destekleri ile zoraki ufak tefek ihtiyaçlarım gideriliyor. Psikolojik olarak tamamen çöktüm. İyileşme süreci için fizik tedaviye ihtiyaç olduğunu, böyle vakalarla ender de olsa karşılaşıldığını söylediler" diye konuştu.
Fizik tedavi yapıldığı takdirde sağlığına kavuşacağına inandığını ifade eden Oğuz, GATA'da tedavi edilmek istediğini belirterek şunları söyledi:
"Fizik tedavi görmek istiyorum. Bu konuda devlet büyüklerimden rica ediyorum. Gerekli olan devlet desteğini, GATA'ta tedavi edilmek için büyüklerimden istiyorum. Beni ancak annemle babam hareket ettirebiliyor. Onlarda yaşlılıklarından dolayı, güçlerini kaybettiklerinden dolayı onlara yük olmak istemiyorum. GATA, gelişmiş hastanelerden birisi olduğu için sayın Sağlık Bakanımız ve Genelkurmay Başkanımızın yardımına ihtiyacım var."

FOTOĞRAFLI