Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, yaklaşık bir yıl önce geçirdiği apandisit ameliyatı sonrasında böbrek hastası olduğunu öğrenen Kahramanmaraşlı 27 yaşındaki Ali Köse'ye, annesi Yeter Köse'nin böbreği nakledildi. Annesinin bağışıyla ikinci hayatına başladığını söyleyen Ali Köse, "Annem bana böbreğini vererek ikinci bir can verdi, hakkını ödeyemem" dedi.
Kahramanmaraş'ta oturan ve 1 yıl önce geçirdiği apandisit ameliyatı sonrasında Ali Köse'ye kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Böbrek nakli olması gerektiği söylenen Köse, uygun nakil bulunmasını bekledi ve diyaliz tedavisi görmeye başladı. İlerleyen zamanlarda hastalığı nedeniyle işini bırakmak zorunda kalan Köse, Gaziantep'te özel Sani Konukoğlu Hastanesi'ne başvurdu. Hastanenin Organ Nakil Merkezi Doktoru Fatih Yüzbaşıoğlu, isterse birinci derece akrabalarından böbrek nakli yapılabileceğini söyleyince, Ali Köse'nin 6 kardeşi ve annesi Yeter Köse böbreğini vermek istedi. Diyaliz tedavisinden kurtulacağını öğrendiği zaman büyük mutluluk yaşadığını ifade eden Ali Köse şöyle konuştu:
"Ailede benim dışımda, 35 yıl önce halam böbrek rahatsızlığı yaşamış. Benim Kahramanmaraş'taki doktorum Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu bu hastaneye gelince, biz de kaydımızı buraya aldırdık. 7 kardeşiz, kardeşlerim ve annem nakil için böbreklerini vermek istediler. En uygun böbrek annemin olduğu belirlendi. Böbrek annemden alındı ve nakil işlemi çok iyi geçti. Şu an ikimiz de sağlıklıyız. Bu zor süreçte hep yanımda olan eşime, aileme ve bütün sevdiklerime çok teşekkür ederim. Herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum."
Oğluna böbreğini düşünmeden verdiğini anlatan anne Yeter Köse, "Ali'nin ihtiyacı olduğu için biran olsun düşünmeden böbreğimi veririm dedim. Evlat olduğu için o anda kendi canını hiç düşünmüyorsun. Sağlığına biran önce kavuşsun diye elinden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorsun. Oğlumun sağlığına kavuşması için elimden gelen tek şey böbreğimi vermekti. Çok şükür ki böbreğim uydu ve sağlığına kavuştu" diye konuştu.
Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım ise hastane olarak teknolojinin bütün olanaklarıyla hastaların yanında olduklarını ifade edip herkesi organ bağışı konusunda duyarlılığa davet etti.

FOTOĞRAFLI