Erol AKKIR/ANTALYA, () - AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde kalp nakli için bekleyen 22 yaşındaki Murat Özdemir'e, "Bana kalp çıkmayacak ve sanırım öleceğim. Rüyamda cenneti gördüm" deyip annesinden helallik istedikten 1 saat sonra uygun kalp bulundu. Kalp nakli yapılan Özdemir'in annesi Aysel Özdemir, "Yaptığımız bu konuşmanın ardından daha bir saat geçmemişti ki hastaneye organ bağış haberi geldiği bildirildi" dedi.
Konya'nın Kesmecik Köyü'nde oturan Murat Özdemir'e 4 yıl önce kalp yetmezliği teşhisi konuldu. 2 hafta önce durumu ağırlaşan Murat Özdemir, annesi Aysel ve babası Mustafa Özdemir tarafından getirildiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Yaklaşık 4 yıldır Sağlık Bakanlığı acil kalp bekleme listesinde yer alan Murat Özdemir'e bir türlü uygun kalp bulunamadı. Durumu her geçen gün kötüye giden Murat Özdemir, yaşama ümidini kaybedince geçen perşembe günü annesi Aysel Özdemir'i yanına çağırıp, "Bana kalp çıkmayacak ve sanırım öleceğim. Rüyamda cenneti gördüm. Hakkını helal et anne" dedi.
Bu konuşmaya şahit olan yoğun bakım doktorları ve hemşireler, anne ve oğula ümitlerini kaybetmemelerini söyledi. Bu sözler üzerine Murat Özdemir, "Bana kalp çıkarsa Konya'dan çıkar. Çıkmazsa sizler de hakkınızı helal edin" dedi.
Murat Özdemir'in ailesi ve doktor ve hemşirelerden helallik istemesinden kısa süre sonra, hastanenin kalp nakli koordinatörü Fatma Temel, aileye sevindirici haberi verdi. Temel, Konya'da 16 Haziran'da motosikletiyle traktör römorkuna çarpan Selçuk Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Uğur Zafer Yanık'ın beyin ölümünün gerçekleştiğini, bağışlanan kalbinin Murat Özdemir'e uyumlu olduğu bildirdi. Bunun üzerine Konya'ya giden Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde görevli özel ekip, Uğur Zafer Yanık'ın bağışlanan kalbi, iki böbreği ve karaciğerini Sağlık Bakanlığı'nın tahsis ettiği uçakla Antalya'ya getirdi.
Yanık'ın kalbi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Ömer Bayezid ve ekibi tarafından yaklaşık 3 saat süren başarılı operasyonla Murat Özdemir'e nakledildi. Uğur Zafer Yanık'ın bir böbreği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde böbrek bekleyen 26 yaşındaki Sultan Güzel'e, diğer böbreği Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ndeki hastaya, karaciğeri ise MedicalPark Hastanesi'ndeki hastaya nakledildi.
Doktor ve hemşirelerin hep yanlarında olduğunu, sürekli moral verdiklerini anlatan anne Aysel Özdemir, "Perşembe günü yaptığımız bu konuşmanın ardından daha bir saat geçmemişti ki hastaneye organ bağış haberi geldiği bildirildi. Kalbi bağışlanan gencin ailesine minnettarız" dedi.

FOTOĞRAFLI