SAMSUN, () - SAMSUN’da yaşayan 50 yaşındaki Filiz Kavçakallı, ölen annesinin sözünü dinledi ve ameliyatla 146 kilodan 8 ayda 76 kiloya düştü.
Samsun'da 10 ay önce ölen annesinin zayıflaması isteğinden sonra Atakum İlçesi'nde bulunan özel bir hastane'nin genel cerrahlarından Doç. Dr. Recep Aktimur'a obezite cerrahisi ameliyatı olan Filiz Kavçakallı, 8 ayda 146 kilodan 76 kiloya düştü.
FİLİZ KAVÇAKALLI: ANNEMİM BENDEN SON İSTEĞİ ZAYIFLAMAM OLDU
Annesinin son isteğini yerine getirdiğini söyleyen Filiz Kavçakallı, "Kilolarım yüzünden hareketlerim çok kısıtlanmıştı, yürüyemiyordum, şeker ve tansiyon hastasıydım. 10 ay önce annemi kaybettim. Annemin benden son isteği zayıflamam oldu. 'Kızım zayıfla ve sağlığına kavuş' dedi. Annemin benden bu isteğinden sonra ameliyat olmaya karar verdim. Doktor Beye geldiğimde her şeyden önce bana güven verdi. Kesin kararımı verip 8 ay önce 146 kilo ile ameliyat oldum. Şu an 76 kiloyum ve hedefim 60 kilo olmak. Sağlığıma kavuştum ve artık özgürce hareket edebiliyorum. Rahat bir şekilde yürüyebiliyorum. Kamu kuruluşundan emekli olduktan sonra tek hayalim ev yemekleri üzerine lokanta açmaktı. Onu da kısa bir süre önce açtım. Artık yemek yemeyi değil yemek yapmayı tercih ediyorum. Bugünler ulaşmamda en çok desteği veren kişi Doç. Dr. Recep Aktimur’dur. Onun için kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.
Doç. Dr. Recep Aktimur ise "Obezite hem kilolar, hem de yol açtığı kronik rahatsızlıklar ile insanların konforlarını azaltıyor. Fazla kilolarından dolayı ameliyat ettiğim Filiz Kavçakallı şimdi yaptığı harika yemekler ile bizleri her öğle arasında başarılı bir şekilde ağırlıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI