MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde oturan Necat Oktay, verem hastası babası 77 yaşındaki Mehmet Oktay'ı fenalaşması üzerine Nusaybin Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürdü. Oktay, doktorların babasını 112 merkezine haber vererek babasının tam donanımlı bir hastaneye sevk edilmesini istediğini, ancak 2 günden beri kimsenin kendisini aramadığını öne sürdü.
Kışla Mahallesi Mehmet Akif Sokak'ta oturan Necat Oktay, 2 ay önce verem teşhisi konulan babası Mehmet Oktay'ın fenalaşması üzerine cuma günü onu Nusaybin Devlet Hastanesi'ne götürdü. Oktay, babasını muayene eden doktorların, durumu ciddi olduğu için 112 merkezini arayarak, daha donanımlı bir hastaneye sevkedilmesi istediğini belirterek şöyle dedi:
"Nusaybin Devlet Hastanesi acil servisinde ilk müdahale yapıldı. Ancak bir başka hastaneye sevk edilmesi gerekiyordu. Doktorlar, 112 merkezine haber verdi fakat bir türlü bir yer bulunmadı. Sağlık Bakanlığı hattını aradık ancak bize, 'Doktorunuz ne derse ona göre hareket edin' dediler. "Doktor sevk talebinde bulunmuş yer bulunmuyor" dedim. Sağlık Bakanlığı şikayet hattında bana başka bir bakanlık numarasını verdiler. Onları aradım. Şikayet hattındaki görevliler, 'Nasıl sana bu numarayı verirler?' dedi. Bir türlü bir çare bulunmadı. Bana 'babanı eve götür zaten ömrü kalmamış, yine de sevk edilecek yer bulunsa size haber veririz' denildi. Babam yemek yiyemiyor. Ancak serum verilmesi gerekir. Maddi durumum olsa, özel bir hastaneye babamı yatırırdım.  Hastamızın sağlık güvencesi de var. Neden bakmıyorsunuz?"

FOTOĞRAFLI