Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ADANA'da şiddetli ağrı yaşadığı sağ bacağında toplardamar yetmezliği ve varis bulunan 33 yaşındaki sağlık teknisyeni Mesut Kızılhan, radyofrekans yöntemi ile ameliyatsız sağlığına kavuştu.
Kentteki özel bir hastanede sağlık teknisyeni olarak çalışan bekar Mesut Kızılhan, bacaklarında ağrı, yorgunluk, ayak bileklerinde şişlik ve uyuşma şikayetiyle Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne başvurdu. Hastanenin Girişimsel Radyoloji Servisi'nde Radyoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Murat Gedikoğlu'nun muayene ettiği Mesut Kızılhan'ın sağ bacağında toplardamar yetmezliği ve varis saptandı. Ameliyatsız radyofrekans yöntemi ile 1.5 saatlik bir operasyon geçiren Kızılhan, tedavinin hemen ardından taburcu edilerek evine gönderildi.
'TEDAVİ SONRASI HEMEN AYAĞA KALKTI'
Yaptıkları tedaviyle ilgili bilgi veren Yrd.Doç.Dr. Murat Gedikoğlu, "Hareketsiz yaşam tarzı toplardamar yetmezliği ve varis vakalarında artışa neden oluyor. Bu rahatsızlık bacaklarda ağrı, yanma, yorgunluk, ağırlık hissi, kaşıntı, kas krampları, ayak bileklerinde şişlik, parmaklarda uyuşma ile kendini gösteriyor. Bunu yaşayanlar ayaklarını yükselterek rahatlama ihtiyacı duyuyor" dedi.
Hastası Mesut Kızılhan'ın da işi gereği uzun süre ayakta kaldığını aktaran Yrd.Doç.Dr. Gedikoğlu, "Hastamıza tek seansta yetmezlik gösteren toplardamara radyofrekans tedavi ve varislere yönelik tedavi uyguladık. Bu işlem ameliyatsız ve ağrısız. Hastamız hemen ayağa kalkıp evine gitti" diye konuştu. Mesut Kızılhan da, ağrı ve şikayetlerinin bittiğini artık rahatlıkla çalışıp uyuyabildiğini belirterek doktorlara teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI