SAMSUN, () - SAMSUN'un Atakum İlçesi'nde serinlemek için denizde yüzerken boğulma tehlikesi geçiren 16 yaşındaki Zeynep Özdemir, tedavisi tamamlanıp taburcu oldu. Kuzey Kafkas Akademik Dans Topluluğu'nda danscı olan Zeynep'i arkadaşları hastane önünde kafkas oyunu oynayarak karşıladı. 
Geçen Pazartesi günü Atakum İlçesi'nde serinlemek için arkadaşlarıyla birlikte denize giren Zeynep Özdemir, boğulma tehlikesi geçirdi. Arkadaşları tarafından kurtarılan genç kız, bilinci kapalı olarak ambulansla özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakıma alındı. Doktorların yoğun çabası sonucu yaşama döndürüldü. Yaşam savaşını kazanan Zeynep Özdemir'in sağlığına kavuşup taburcu olmasını kutlamak için Kuzey Kafkas Akademik Dans Topluluğu dansçıları hastane önünde bir dans gösterisi yaptı.
AYAĞIMIN ALTINDAN KUM KAYDI
Yaşadığı korku dolu anları anlatan Zeynep Özdemir Şşöyle konuştu:
"Kuzey Kafkas Akademik Dans Topluluğu’nda dansçısıyım. Akademiden dansçı arkadaşlarımla birlikte Sinop’tan dönüyorduk, denize girmek istedik. Atakum'da denize girdik. Deniz dalgalıydı, kum kayması vardı. 6 kişi denize girdik, aynı yerde yüzüyorduk. Fazla derin değildi, su bel hizamıza gelene kadar ilerledik. İki tane şiddetli dalga gelince ayağımın altından kum kaydı. Hepimiz ayrı yerlere savrulduk bir anda. O an ne olduğunu anlamadım. En uzağa ben savruldum. Kurtulmak için çırpınıyordum. Kıyıya yakın savrulanları kurtardılar. Ben çok uzak olduğum için en son bana ulaşabilmişler. Abim ve ablam beni kurtardı."
DOKTORU: ÇOK HIZLI DAVRANDIK
Zeynep Özdemir’in doktoru Göğüs Hastalıkları Kliniği’nden Doç. Dr. Şevket Özkaya da şu bilgileri verdi:
"Zeynep , Atakum'da arkadaşları ile denize girmiş ve aniden yere basan ayakları boşluğa gelmiş. Arkadaşları Zeynep'i gözden kaybettiklerini ve 5- 7 dakika arası bulamadıklarını ve en son suyun içinde saçından çekerek çıkardıklarını ve çıkardıklarında bilincinin olmadığını fark etmişler. 112 Acil Servisi arayıp hızlı davranarak hastanemize getirmişler. Acile geldiğinde ciddi doku hipoksisi ve aşırı deniz suyu aspirasyonu mevcuttu. Çok hızlı davrandık, Zeynep'i uyutup solunum cihazına bağlayarak tedavisine hemen başladık. Bugün eski hayatına döndürdük. Zeynep  ve ailesi adına çok mutluyuz."
 

FOTOĞRAFLI