Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ilk olarak 11 Aralık'ta getirileceğini açıkladığı Covid-19 aşısı 20 günden fazla gecikme ile nihayet Türkiye'ye ulaştı.

Bakan Fahrettin Koca aşının gelişiyle ilgili açıklamayı sosyal medya hesabından yaptı. Koca, "Çin'den Aşılarımızı getiren uçak Esenboğa Havalimanımıza ulaştı. 14 gün sürecek testleri hemen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuzda başlayacak. Testleri biter bitmez ise aşılama programımız Halk Sağlığı GM koordinasyonunda gerçekleşecek. Birlikte başaracağız."dedi. 

Bakan Koca, aşının özel bir şirket aracılığıyla geterildiği iddialarına da yazılı açıklama ile açıklık getirdi. İşte Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan açıklama:

Diyabette Göze dikkat!  Göz sağlığınız risk altında olabilir Diyabette Göze dikkat! Göz sağlığınız risk altında olabilir

AŞI İKİ HAFTA SONRA YAPILMAYA BAŞLANACAK

Türkiye'nin Çinli aşı firması SinoVac'tan aldığı koronavirüs aşıları geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, testlerin 14 gün süreceğini, biter bitmez ise aşılama programının başlayacağını duyurdu. Çin'den getirilen aşıların 2 haftalık inceleme sürecinin olacağını belirten Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz da ilgili kurumların onay vermesi halinde aşılar için erken kullanım izninin alınacağını ve sırasıyla sağlık çalışanlarından başlanarak vatandaşa uygulanacağını söyledi. Kayıpmaz, "Bu işlemler yaklaşık 2 hafta süren bir süreç. Daha sonra ocak ayının 2'nci haftasından sonra aşılamaya başlanacak diyebiliriz" dedi.