TRABZON’un Sürmene ilçesinde, hasta çocuklar ameliyathaneye sedye yerine akülü oyuncak araba ile götürülüyor. Başhekim Dr. Hakan Usta, uygulamanın çok olumlu sonuçlar verdiğini ve çocuklardaki ameliyat korkusunu azalttığını söyledi. 
Sürmene Devlet Hastanesi’nde başlatılan uygulama ile tedavi gören çocukların  ameliyathaneye götürülmesi süreci daha keyifli bir hale getirildi. Akülü oyuncak arabayla ameliyathaneye götürülen küçük çocukların yaşadıkları korku ve endişelerin en aza indirilmesi amaçlandı. Uygulama hakkında bilgi veren Sürmene Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Usta, benzer uygulamaların başka hastanelerde de yapıldığını  belirterek, “Özellikle hasta çocukarın ve yakınlarının çok daha huzurlu, çok daha rahat ve ameliyat korkusundan arınmış olmalarını sağlamayı amaçladık. Uygulamada gördük ki çocuklar korku yaşamadan ameliyathane kapısından içeriye girebiliyor. Bunun yanı sıra hastane çalışanlarının da uygulama ortama renk kattığı için çok daha motive olduklarını gördük ” dedi.
Akülü oyuncak araba ile ameliyathaneye götürülen çocuklarında korku emaresi görmeyen ailelerinin de daha mutlu olduğunu ifade eden Dr. Usta, uygulamanın devam edeceğini, benzer başka uygulamaları da devreye alabileceklerini söyledi.