Halife YALÇINKAYA / SİVAS, () - SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, hastanede yenileme ve geliştirme çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, organ nakli yapmak için izin beklediklerini söyledi.
CÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe 2014 yılında hastanede yapılanlar ve 2015 yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Hastanede bulunan 14 ameliyathaneden 5'inin yaklaşık 2 milyon 700 bin lira harcamayla son sistem teknolojilerle modernize edildiğini, diğerlerinin de projelerinin tamamlandığını belirten Prof. Dr Gökçe, bu salonların organ nakli yapılacak düzeyde hazırlandığını dile getirdi. 3 milyon liraya mal olan tüp bebek merkezinin tamamlandığını ve eksiklerinin bulunmadığını anlatan Prof. Dr. Gökhan Gökçe, "Hastane olarak Sağlık Bakanlığı'na müracaat ettik. İzin belgelerimiz gelince tüp bebek merkezimiz Sivas'a ve diğer çevre illere hizmet vermeye başlayacak" dedi.
Hastane olarak önemli hedeflerinden birinin de organ nakli olduğunu belirten Prof. Dr. Gökçe, "Hastanemizde organ nakli yapılabilmesi için gereken çalışmaları yürütüyoruz. Şu an hastane donanım olarak bunu gerçekleştirebilecek düzeyde. Gerekli izinleri aldıktan sonra ilk etapta böbrek nakli gerçekleştirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.
Prof. Dr. Gökçe, 250 yataklı olarak planlanan kadın doğum ve çocuk hastanesi temelinin de gelecek yıl içinde atılacağını kaydetti. 
FOTOĞRAFLI