ANTALYA'da yüksekten düşme nedeniyle tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Diğdem Fatma Acar'ın bağışlanan organları, 5 hastaya can, 2 hastaya ışık oldu.
Gülveren Mahallesi'nde oturduğu apartmanın 2'nci katındaki dairenin balkonunda geçen salı günü düşerek ağır yaralanan Diğdem Fatma Acar, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Acar'ın dün sabaha karşı beyin ölümü gerçekleşti. AÜ Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Nilgün Keçecioğlu, Toros Kız Meslek Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi Diğdem Fatma Acar'ın organlarının bağışlanması için ailesiyle görüştü. Acar ailesinin oluruyla, Diğdem'in böbrekleri, pankreası, karaciğeri, kalbi ve korneaları operasyonla alındı.
Genç kızın böbrekleri Prof. Dr. Bülent Aydınlı ve ekibi tarafında AÜ Hastanesi'nde tedavi gören 3 yaşındaki Yusuf Aba ile yine aynı yaştaki Ahmet Döner'e, pankreası daha önce de AÜ Hastanesi'nde böbrek nakli olan 35 yaşındaki Aynur Dede'ye, korneaları ise isimleri açıklanmayan iki hastaya nakledildi. Acar'ın kalbi ise Prof. Dr. Ömer Bayezid ve ekibi tarafından yine AÜ Hastanesi'nde, Ulusal Organ Nakli Bekleme Listesi'nde acil bekleme sırasındaki 30 yaşındaki Leyla Yıldırım'a, karaciğeri ise Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Hastanesi'nde bir hastaya nakledildi.
Diğer yandan Diğdem Fatma Acar'ın cenazesi, bugün Antalya Cemevi'ndeki törenin ardından Uncalı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI