Hakan AKGÜN/SAMSUN, () - SAMSUN'da bulunan Uzman Diyetisyen Deniz Tığlı,  "Susuzluk hissi olduğunda kola, soğuk çay, asitli veya şekerli içecekler içilmemelirdir. İçileceği zaman ise şekersiz olan nadiren tercih edilmelidir. Bunların yerine su ya da sadece maden suyu sıvı ihtiyacınıza destek olur hem de en sağlıklı içececek tercihi olur" dedi.
Samsun'da bulunan özel bir tıp merkezinde görevli Uzman Diyetisyen Deniz Tığlı, yaz aylarında tüketilmesi gereken besinler ve vücudun susuz kaldığı zamanlarda yapılması gerekenler ile ilgili bilgi verdi. Yaz aylarında sıcak hava nedeniyle iştahsızlık görülebildiğini söyleyen Tığlı, "Yetersiz beslenme ile halsizlik, yorgunluk hali hatta mutsuz ruh hali gözlenebilir. Bunları yaşamamak için mutlaka kahvaltınızı yapın. Kahvaltıda az yediğinizi düşünüyorsanız kahvaltınıza içecek olarak çay yerine süt ekleyerek daha doğru beslenmiş olursunuz" diye konuştu.
Öğün atlanmaması gerektiğini ve öğle saatlerinde karpuz, peynir ya da yoğurt, şeftali tüketilmesinin bünyeyi rahatsız etmeyeceğini belirten Tığlı, "Vücudunuza uzun açlık süreleri yaşatarak metabolizmanıza zarar vermeyin. Eğer, 'Yemekler ağır geliyor. Sıcak şeyler yemek istemiyorum' diyen bir bireyseniz pratik ve soğuk alternatiflerden oluşan öğünler tercih edebilirsiniz. Çok sevilen karpuz-peynir ikilisini veya yoğurt, şeftali ve yulaflı bir karışımı öğle öğününüzde kullanabilirsiniz. Hem aç kalmamış, hem de sizi rahatsız etmeyecek bir öğün yapmış olursunuz" diye konuştu.
Sıcak havalarda susuzluk hissinde kola, soğuk çay ile asitli iceceklerden uzak durulmasını gerektiği belirten Tığlı, "Susuzluk hissi olduğunda kola, soğuk çay, asitli veya şekerli içecekler içilmemelirdir. İçileceği zaman ise şekersiz olan nadiren tercih edilmelidir. Bunların yerine su ya da sadece maden suyu sıvı ihtiyacınıza destek olur hem de en sağlıklı içececek tercihi olur. Serinlemek için içilen özellikle buzlu kremalı, aromalı soğuk kahvelerin içeriğinde yağ olduğunu unutmayın. Tercihlerinizi yağsız, kremasız içeceklerden yana kullanın" dedi.

FOTOĞRAFLI