Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, () – KONYA'da Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde 31 yıldır görev yapan 63 yaşındaki Kadın Doğum Uzmanı Dr. Bilgin Ergene, meslek hayatı boyunca yaklaşık 45 bin doğum gerçekleştirdiğini söyledi.
Aslen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden olduğunu ve meslek hayatına 31 yıl önce Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde başladığına anlatan Dr. Bilgin Ergene, ''İlk geldiğimde hastanedeki doğum sayısı çok daha fazlaydı. Çünkü ilçelerde doğumlar yapılmıyordu ve anne adayları doğum için Konya’ya geliyorlardı. Ayrıca İç Anadolu’nun doğum yükünü de Konya Doğumevi çekiyordu. O dönemlerde yılda 12-13 bin doğum gerçekleştiriliyordu" 'dedi.
BUGÜNE KADAR 45 BİN DOĞUM
Hastanede göreve ilk başladığında 4 doktor olarak çalıştıklarını ifade eden Ergene, şöyle konuştu:
''Sonraki yıllarda bu rakam biraz da arttı ve 5-6 sayısına ulaştık. Uzun yıllar 6 arkadaş hastanede doktor olarak görev yaptık. 3-4 günde bir nöbet denk geliyordu. Hastanemizde bir gecede 30 doğumun gerçekleştiği oldu. Bunları bir doktor ve en büyük yardımcımız ebeler eşliğinde başardık. Aynı anda 7-8 masanın dolduğunu ve aynı anda bebeklerin dünyaya gelerek ağladığını çok gördüm. Benim sorumluluğumda dünyaya gelen bebek sayısı 45 bin civarında.’’
YARIM BEBEK DOĞURTTUM
Her doğum uzmanı doktorunun başından birçok olayın geçtiğini ifade eden Dr. Ergene, ''Tabi görev yaptığı süre içerisinde birçok farklı doğumlara da şahit oldum. Bir nöbetimde yarım bebek doğurttum. Bebeğin belden yukarısı yoktu’’ diye konuştu.
Konya’ya ilk geldiğimde doğumların yaptırdığı bebekler şimdi büyüdüğüne ve bazılarının hastanede çalıştığına dikkat çeken Dr. Ergene, ''Doğumunu gerçekleştirdiğim bazı bebekler şimdi kendi hastanemizde ebe, hemşire, sekreter ve memur olarak çalışıyorlar. Artık emekliliğim de yaklaştı. Nazım Hikmet’in yazdığı ve Cem Karaca’nın bestelediği güzel bir şarkı var, 'Yorgunum. Çok yorgunum. Beni bekleme kaptan. Seyir defterini başkası yazsın.' Bundan sonra bizim nöbet defterini başkaları yazsın. Biz çok yorulduk. Artık ayrılma zamanı geldi. Emekliliğim doldu ve 1-2 sene içerisinde emekli olacağım ve bir daha bu işi yapmayacağım''dedi.
SON 46 YILDA 444 BİN DOĞUM
Hastane Başhekimi Uzman Doktor Abdüsselam Ulu da, hastanenin 75 yıldır faaliyette olduğunu söyledi. Hastanenin günlük ortalama 25 doğum ile yıllık 10 bin rakamını yakaladığını belirten Ulu, ''Hastanemiz bölgenin A gurubu dal hastanesi olması nedeniyle alanında alternatifsiz olarak hizmet vermeye devam ediyor. Konya’nın önemli bir yükünü alıyoruz. 46 yıllık verilerimize baktığımızda hastanemizde 444 bin doğumun gerçekleştiğini tespit ettik ''dedi.

FOTOĞRAFLI