Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'de, darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında alınan tedbirlere yönelik çıkartılan ve Resmi Gazete'de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatıldıktan sonra İzmir Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesindeki hastanelere bağlanan kurumlardan Şifa Üniversitesi'nin iki birimi hizmete girdi.
İzmir'de, darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında alınan tedbirlere yönelik çıkartılan ve Resmi Gazete'de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname'de, 3 üniversite, 41 özel okul, 62 dernek, 8 vakıf ve 2 sağlık kuruluşu hakkında kapatma kararı verildi. Kapatılan kurumlardan Şifa Üniversitesi'nin Bornova Hastanesi İzmir Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesindeki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, üniversitesinin Diş Fakültesi Bornova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne, yine üniversitenin Karşıyaka'da bulunan ve şu an hizmet vermeyen polikliniği ise Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne bağlandı. Üniversitenin kentin güneyinde kalan sağlık birimlerinin de ilerleyen günlerde Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde sağlık kuruluşlarına bağlanacağı öğrenildi.
İKİ SAĞLIK BİRİMİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI
Bornova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Bayraklı ek binası olarak hizmete giren hastanenin başhekimi Yrd. Doç. Dr. Akın Coşkun ile İdari ve Mali İşler Müdürü Hidayet Zeybek basın açıklaması yaptı. Yrd. Doç. Dr. Coşkun, "Mansuroğlu Mahallesi 293/1 sokaktaki ek binamızda 5 diş doktoru ve yardımcı sağlık personeli ile hizmet vermeye başladık. Hastalarımız Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alıp tedaviye gelebilir. Hastanemizde 57 diş ünitesi bulunuyor, hasta sayımız arttıkça doktor sayımız da arttırılacak. Daha önce yüksek tedavi ücretleri ödeyen hastalar şimdi merkezimizde ücret ödemeden eksiksiz ve konforlu bir şekilde tedavi olabilecek" dedi.
AMELİYATLAR DA BAŞLAYACAK
Şifa Üniversitesi'nin Bornova Hastanesi ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Bornova hizmet merkezi olarak hizmete girdi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Akbulut ile merkezin sorumlusu Dr. Turhan Sofuoğlu ve hastane yöneticileri basın açıklaması yaptı. Hastanedeki ameliyatların yarın başlayacağına dikkat çeken Prof. Dr. Akbulut, "Burada 50'si yoğun bakım olmak üzere 147 nitelikli yatak ve 27 branşta poliklinik hizmeti verilmeye başlanmıştır. Cerrahi, Dahiliye, Çocuk Hastalıkları, Fizik Tedavi, Jinekoloji- Onkoloji kliniklere ait 6 servis, erişkin, çocuk yeni doğan yoğun bakım servisleri, Koroner Anjiyo, Endoskopi-ERCP, Tıbbi Onkoloji, Genetik Laboratuvarı, Kronik Diyaliz Ünitesi son teknoloji cihazlarla donatılmış görüntüleme, Nükleer Tıp ve laboratuvar birimleri bulunmakta. Devlet güvencesinde daha kaliteli ve konforlu sağlık hizmetinin verildiği hastanede hastalar MHRS üzerinden randevu alarak beklemeksizin uzman doktorlar tarafından muayene edilmekte gerekli tıbbi tetkik ve tedavileri düzenlenmektedir. Burada daha çok izole ve spesifik hastalara hizmet vermeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI