ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, kaçak faaliyet gösterdiği öne sürülen sağlık merkezi mühürlendi, merkezin sahibi ile 2 çalışanı gözaltına alındı.
İlçe Emniyet, Sağlık ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Müftü Mahallesi'nde 2 yıldan bu yana ruhsatsız faaliyet gösterdiği öne sürülen Fizik-Lokal-Terapi Sağlık Merkezi'ne baskın yaptı. Bel, boyun, bilek fıtığı ve kireçlenmeler üzerine alternatif tedavi yöntemlerinin uygulandığı merkezde yapılan aramada ruhtasız 2 av tüfeği bulundu. Tüfeklerle birlikte tedavide kullanılan makine, malzemeler ile cinsel gücü artırıcı ilaçlara ve 30 bin TL paraya el konuldu. Merkez sahibi Hasan Hüseyin E., polisin incelemeleri sürerken basın mensuplarına açıklama yaptı. Sağlık merkezinde bugüne kadar bir çok kişiyi iyileştirdiğini söyleyen Hasan Hüseyin E., şöyle dedi:
"Sağlık işine yurt dışında başladım. Hala devam etmekteyim. Binin üzerinde baktığımız hasta var. Şu ana kadar baktığımız ve iyi olmayan hiç bir hastamız yok. Ereğli'de iyileştirdiğimiz en az 200 kişi var. 2006’da Sağlık Bakanlığı'na müracaat ettiğim ve tasarımı kendime ait olan cihazımla yaptım bunları. Türk Patent Enstitüsü'ne  müracaat ettim, belgem de var."
İnceleme sonunda 4 ofisin birleştirilmesinden oluşan sağlık merkezi mühürlendi. Merkez sahibi Hasan Hüseyin E. ile çalışanlar A.U. ve S.D. gözaltına alındı. Soruşturma sürdürülüyor.

FOTOĞRAFLI