GAZİANTEP, () - GAZİANTEP’te, Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü ile Kıtalararası Doktorlar Derneği tarafından; 'Suriyeli Kadın ve Çocuk Bakım Kliniği’ açıldı. Klinikte, Suriyeli doktorlar, Suriyeli kadın ve çocuklara sağlık hizmet verecek.
Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü ile Kıtalararası Doktorlar Derneği işbirliğiyle Mücahitler Mahallesi'nde kurulan ‘Suriyeli Kadın ve Çocuk Bakım Kliniği’ törenle açıldı. Açılışı yapılarak hizmet vermeye başlayan klinikte ayda 3 bin 500 Suriyeli hastaya hizmet verilmesinin hedeflendiği bildirildi. Suriyeli hastaların ücretsiz yararlanacağı klinikte, sadece Suriyeli doktor ve sağlık personeli görev yapacak. 4 kadın hastalıkları uzmanı, 4 çocuk hastalıkları uzmanı ve 20 personelin görev yapacağı klinikte yılda 45 bin kadın ve çocuğun muayene edilmesi planlanıyor.
Açılış töreninde konuşan Kıtalararası Doktorlar Derneği Ülke Direktörü Muhammed Zahed Almasri, Gaziantep’te yaşayan 300 bini aşkın mültecinin yarısının 15 yaş altı çocuklardan, yaklaşık 100 bininin de doğurganlık çağındaki kadınlardan oluştuğunu belirterek, "Aile bireylerinin aynı yerde ve aynı anda hizmet alabilmesini sağlayan polikliniğimiz, kuruluş ilkelerimiz doğrultusunda değerli Suriyeli hastalarımıza nitelikli sağlık hizmeti vermeye devam edecek" dedi.
Açılış törenine katılan Suriye Geçici Hükümeti Sağlık Bakanı Muhammed Vecih Cuma ise Türkiye hükümetine Suriyelilere verdiği sağlık hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI