Yeni Yüzyüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Organ Bağışı Haftası nedeniyle düzenlediği toplantıda Türkiye’nin Organ Bağıı konusunda önde geleh hekimleri ile organ bağışına destek olan sanatçıları bir araya getirdi.

Sanatçı Simge, Sanatçı Yılmaz Taner, Best Model of Turkey 2014 Cansu Melis Karakuş ve  Söz yazarı besteci Murat Güneş Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Konferans Merkezi’nde yapılan toplantıda yaptıkları konuşlarda organ bağışına destek vermek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler. Söz yazarı ve besteci Murat Güneş, organ bağışı üzerine bir saz yazma ve beste yapmayı hedeflediğini belirtirken, bunun ünlü ber sanatçı tarafından seslendirilmesi için de yardım istedi.

Her yıl 3-9 Kasım Organ Bağış haftası olarak bilinmekte ve ülke kapsamında haftaya özel etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu bağlamda 5 Kasım Perşembe günü, Simge, Yılmaz Taner, Cansu Melis Karakuş ve Murat Güneş, Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde organ nakli olmuş hastalar, organ bağışçıları, doktorları ile bir araya gelerek birlikte organ nakli konusunda mesajlar verdi.

Organ yetmezliği nedeniyle tedavi olabilmek umuduyla bekleyen binlerce insan organ bağışı bekliyor. Kronik böbrek yetmezliği nedeniyle hemodiyaliz tedavisi gören hastalar makinaya bağımlı yaşamlarını alışageldikleri gibi dilediklerince su içtikleri, özgür oldukları günlere ulaştırabilmek için umut içinde beklemekte. Karaciğer yetmezliği nedeniyle takip edilen hastalarımızın ise karaciğer nakli olmadıkları takdirde yaşam şansları yok. Organ bağışı ile hayata tutunması mümkün binlerce insanı kaybediyoruz her yıl. Organ nakli sonrası,  hastalardan, eğitimini tamamlayıp aile kuran çocuk sahibi olanlarına uzanan kocaman bir aile bu.

GAZİOSMANPAŞA HASTANESİ ORGAN NAKLİ’NDE 1 NUMURA

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Organ Nakli Merkezinden Prof. Dr. Ayhan Dinçkan, Prof. Dr. Murat Tuncer, Doç. Dr. Gürkan Tellioğlu, Doç. Dr. Murathan Uyar, Doç. Dr. Gürsel Yıldız, Op. Dr. Eryiğit Eren, Op. Dr. Mehmet Tokaç’ın ev sahipliği yaptığı  toplantıda, nakilli hasta alıcı, vericiler de hazır bulundu.

Sunumunu Doç. Dr. Gürkan Telli Oğlu’nun yaptığı toplantıda, hekmler ve sanatçılar kısa konuşmalarıyla organ bağışının önemini vurguladı.

Doç. Tellioğlu yaptığı sunum konuşmasında Ülkemizde, kronik böbrek yetmezliği olan hasta  40 bin civarında hasta olduğunu belirterek, bu hastalardan her yıl ancak % 3 'üne böbrek nakli yapılabildiğini söyledi.  Nakil sayısının bu kadar düşük olmasının en önemli nedeninin, verici bulmaktaki zorluklarla birlikte nakil merkezlerinin yetersizliğinden kaynaklandığını ifade eden Doç. Tellioğlu şunları söyledi: “ Gaziosmanpaşa Hastanesi, Böbrek Nakli Merkezi olarak diyalize girmekte olan ve yaşam savaşında zorda kalmış insanlara yardım etmek amacıyla, teknolojik olarak en ileri donanım ve konusunda deneyimli hekim kadromuzla hizmet vermekteyiz.

Gaziosmanpaşa Hastanesi böbrek nakli merkezinde, Aralık 2007 den bu yana 1500'ü aşkın nakil gerçekleştirilmiş ve %98 başarı oranına ulaşılmıştır. Böbrek Nakli alanında Türkiye'de ilk sıralarda bulunan merkezimiz şu anda 4 organ nakli cerrahı, 3 erişkin ve 1 çocuk Nefroloji uzmanı, 2 organ nakli koordinatörü, 20 hemşire ve 15 kişilik idari ve yardımcı çalışandan oluşan toplam 45 kişilik deneyimli bir kadroyla hastalarına hizmet vermektedir.

Merkezimizde organ nakli öncesi hazırlık işlemleri hastanenin tüm bölümlerinin de özverili çalışmaları ile 3-4 gün gibi kısa bir sürede tamamlanmakta ve eğer hastanın nakli için bir engeli yok ise nakil işlemi de hemen gerçekleştirilmektedir.”

HEDEF DÜNYA BUİRİNCİLİĞİ


Prof. Dr. Ayhan Dinçkan’da ( Organ Nakli Merkez Müdürü ve Genel Cerrahi )yaptığı açıklamada, Gaziosmanpaşa Hastanesi’nin Türkiye’de ilk sıraya oturmasında ekibin önemine dikkat çekerek, “Hedefimiz dünya sağlık kuruluşları arasında organ nakli konusunda 1. Sırayı almak. Bu konuda ekibimize güveniyorum” dedi.

Sanatçı simge ve Sanatçı Yılmaz Taner sahneye çıkıp şarkı söylerken izleyenler tarafından alkışlandı. Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi katılan sanatçılara organ bağışına desteklerinden dolayı birer plaket verdi.