KAYSERİ, () - BAŞINDAKİ bir türlü ağrıyı migren sanan ve bir anda görme yetisini kaybeden 51 yaşındaki Sivaslı Figen Kavun’un beyninde 'Hipofiz Bezi Tümörü' çıktı. Figen Kavun'un kararan dünyası, yapılan başarılı beyin ameliyatının ardından yeniden aydınlandı.
Sivas’ta yaşayan 5 çocuk annesi Figen Kavun, ani görme kaybı ve baş ağrısı nedeniyle Memorial Kayseri Hastanesi’ne getirildi. Yapılan tetkikler sonucu, beynindeki göz sinirine baskı yapan hipofiz bezi tümörünün içe doğru kanaması nedeniyle gözlerinin görme yetisini kaybettiği anlaşılan Kavun, hastanenin Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Cüneyt Göçmez ve ekibi tarafından acil ameliyata aldı. Kapalı yöntemle sadece burundan girilerek gerçekleştirilen Endoskopik hipofiz bezi tümörü ameliyatı sonrası Figen Kavun tekrar görmeye başladı. 
'ANİDEN DÜNYAM KARARDI'
Ameliyatla sağlığına kavuşan Figen Kavun, uzun süredir şiddetli baş ağrısı yaşadığını belirterek şunları anlattı:
''Doktorlar migrenden kaynaklandığını söylüyordu. Ancak yapılan tetkiklerin ardından beynimde tümör olduğu ortaya çıktı. Acilen ameliyat olmam gerekiyordu. Aniden dünyam karardı ve görememeye başladım. Oğlumun yaptığı araştırma sonucunda doktor Cüneyt Göçmez’e ulaştık ve gece geç saatte Memorial Kayseri Hastanesi’ne geldik. Cüneyt Bey de vakit kaybetmeden ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ameliyattan sonra hayatım yeniden aydınlandı. Beni bu kısa sürede sağlığıma kavuşturan Dr. Cüneyt Göçmez ve ekibine çok teşekkür ederim.'' 
YÖNTEM HASTA AÇISINDAN KONFORLU
Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Cüneyt Göçmez de, hastanın ameliyat öncesinde iki gözünde birden artarak devam eden görme kaybının olduğunu belirterek şöyle dedi:
"Ameliyat burundan girilerek yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren kapalı ameliyat sayesinde tümör burun deliğinden alındı. Endoskop yardımıyla yapılan bu ameliyatlarda risk faktörü azalıyor. Yöntem hasta açısından da gayet konforlu şekilde gerçekleşiyor."