Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, () - BİTLİS Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ünitesi, kış ayları nedeniyle artan hasta sayısına nöbet sistemi ile cevap vermeye çalışıyor.
Kış aylarında fizik tedavi hastalarının artması, Bitlis Devlet Hastanesi'ni harekete geçirdi. Günde 100 hastanın geldiği hastanede 3 fizik tedavi uzmanı çalışırken, hastane yönetimi yığılmaları önlemek ve hastalara cevap verebilmek için nöbet sistemi getirdi. İlk defa böyle bir sistem uygulandığını dile getiren Hastane Yöneticisi Erdal Dilekci, özellikle kış aylarında fizik tedavi bölümünde yığılmalar olduğunu, buna çözüm olarak servisin kapasitesini artırdıklarını söyledi. 19 olan yatak sayısını 40'a çıkardıklarını belirten Dilekçi şöyle konuştu:
24 SAAT SİSTEMİYLE ÇALIŞIYORUZ
"Bunun yanında servisimizde fiziki olarak yetersizliklerimiz vardı. Eksik cihazlarımız içinde alım planladık. Ülkemizde bir ilk olacak çalışma sistemine geçtik. Şu anda tamamı hastanemize ait fizik tedavi ünitemizde, Türkiye Devlet Hastaneleri bünyesinde çalışan Fizik Tedavi üniteleri arasında ilk defa Bitlis’te nöbet sistemine geçtik. Bizim fizyoterapistlerimiz çok az. 3 kişi ile fizik tedavi ünitemizde hizmet vermekteyiz. Günlük yaklaşık 100 hastaya hizmet veriyoruz. Bunun için normal mesai saatlerimiz yetersiz kalıyordu. Buradaki arkadaşlarımızla görüşerek gece nöbetleri ile bu konuya da çözüm bulduk. 24 saat sistemiyle çalışıyoruz."
SOĞUKLA BİRLİKTE ŞİKAYETLER ARTTI
Çevre illerden çok fazla hasta kabul edemediklerini de belirten Dilekçi, "Özellikle fizik tedaviye başvuran hastaların yoğunluğunu da bel ve boyun fıtığı, kireçlenme hastaları oluşturuyor. Bunlar bölgemizde çok fazla. Soğuk havalarla birlikte bu tür şikayetler artmaktadır. Bizim derdimiz insanların bu ihtiyaçlarına zamanında cevap vermektir. Hastalarımız çok fazla sıra beklemeden en kısa sürede ağrısına çözüm bulmaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI