IĞDIR'da girdiği bunalım sonucu kendini iple tavana asarak ölmek isteyen, kaldırıldığı hastanede 3 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen 28 yaşında Fikret Çevik'in organları ailesi tarafından bağışlandı. Çevik'in organları nakil bekleyen 4 kişiye yaşam verecek.
Organları almak için Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara ve İzmir'den iki ekip uçakla Iğdır'a geldi. Çevik’in kalbi ve bir böbreği Ankara’da, karaciğeri ve diğer böbreği de İzmir’de organ bekleyen hastalara nakledilecek. Ameliyatın ardından gazetecilere açıklama yapan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Arslan, organları aldıktan sonra bakanlığın tahsis ettiği uçakla hemen  döneceklerini belirtti.  Yrd. Doç. Dr. Arslan, "Kalbi, her iki böbreği ve karaciğeri almış durumdayız. Bu organlarla 4 kişi yeniden hayata tutunmak üzere bizleri bekliyor" dedi.
Organ bağışının çok önemli olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Selçuk Arslan, "Çok sayıda hasta organ bekliyor. Karaciğerin uyumlu olmasını arzulayan 50’ye yakın hastamız var. Kalp ve bir böbrek Ankara’ya gitti. Diğer organları da biz götüreceğiz. Bağışın gerçekleşmesine vesile olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI