Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, () - VAN'ın Muradiye İlçesi'nde yaşayan Murat Akkuş, 3 yıl önce doğan ikiz bebekleri Emre ile Emir'in görme yetisini kaybetmesinde ihmalleri olduğu iddiasıyla doktor ve hastane yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu. Aile ayrıca Van 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'ne de tazminat davası açtı.
Muradiye'ye bağlı Yavuzselim Mahallesi'nde oturan Murat Akkuş ile nikahsız eşi Güler Yavrutürk'ün 20 Ağustos 2011 günü ikiz bebekleri Emre ile Emir dünyaya geldi. Van'daki özel hastanede sezaryenle 7 aylık dünyaya gelen bebekler 40 gün  kuvözde kaldı. Emre ve Emir'in taburcu olmasının ardından Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen depremler yüzünden aile geçici süre Mersin'e yerleşti.
Burada çocuklarının gözlerinde anormallik hisseden aile doktora gitti. Ankara'ya sevk edilen aile, çocuklarının 'prematüre retinopatisi' (ROP) hastalığından görme yetilerini kaybettiğini öğrendi. Hastalık nedeniyle çocuklardan Emre tamamen görme yetisini kaybederken, Emir ise yalnız bir gözüyle 1- 2 metre yakınlığı görebiliyor. Doktorlar F.Ş. ve E.K. ile hastane yönetiminin ihmali sonucu çocuklarının görme sorunu yaşadığını ileri süren aile savcılığa suç duyurusunda bulundu.
'GÖZ TARAMASI YAPILMADI'
İnşaatlarda çalışarak ailesinin geçimini sağlayan baba 41 yaşındaki Murat Akkuş şunları söyledi:
"40 gün çocuklarım hastanede kaldı. Kendileri göz taramasından geçirmedikleri gibi, bize başka bir doktora götürmemiz konusunda bilgi verilmedi. Şimdi hastane hastane dolaşıyoruz ama çocukların tedavisi yok. Van Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Doktorlara görüştüğümde, 'o zaman cihazlar bozuktu' dediler. Göz taraması yapılsaydı çocuklarım bu halde olmazdı."  
Van Barosu avukatlarından Mustafa Aladağ ise ihmal nedeni ile suç duyurusunun yanı sıra Van 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'ne tazminat davası açtıklarını söyledi. 


FOTOĞRAFLI