Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, 1.5 yıl önce kente gelip yerleşen Suriyeli aile, parktan topladıkları mantarlardan yaptıkları yemeği yedikten sonra fenalaştı. Hastaneye kaldırılan 10'u çocuk toplam 14 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Bu arada aynı evde yaşayan, ancak o yemeği yemeyen çocuklar ile büyükler ise hastanelik olmaktan kurtuldu.
Suriye'deki iç karışıklıklardan 1.5 yıl önce kaçıp İzmir'e gelen Suriyeli aile, Altındağ semtinde 4335 sokaktaki bir eve yerleşti. Ekonomlik durumları iyi olmayan aile, dün  akşam satlerinde, parktan topladıkları mantardan yemek yaptı. Ancak zehirli olduğunu bilmedikleri mantarı yedikten sonra, 10'u çocuk 14 kişi, fenalaştı.
Hemen Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Mahmud Kadir (52) ve eşi Yeter Meşki (48) ile kızı Fatma (27), damadı Bahadır (27), torunları Mahmud (5), Yeter (10), Betül (5), Emine (7), Fatma (3), Meryem (1), Kübra (2), Hatice (4), Yeter (5), Döne (12) tedavi altına alındı. Yedikleri mantardan zehirlendikleri belirlenen çocuklar, çocuk servisinde, büyükler ise normal serviste izlenmeye başlandı. Sağlık durumları iyiye giden Suriyelilerin, 72 saat boyunca durumlarının izleneceği, sonrasında ise taburcu edilecekleri belirtildi. Bu arada, Suriyelilerin zehirlendiği mantarın da, teste tabi tutulacağı açıklandı.
YEMEYENLER KURTULDU
Aynı evde yaşamalarına rağmen zehirlenmeyen Suriyelilerin ise, o yemekten yemedikleri ortaya çıktı. Zehirlenmeyen Suriyeli kadın, ülkelerinde her türlü mantarı yemelerine rağmen hiç zehirlenmedikleri için burda da yine yemek yaptıklarını, ama bu kez hastanelik olduklarını söyledi.
FOTOĞRAFLI