Hakan AKGÜN / SAMSUN, () - SAMSUN'da görev yapan Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, normal bir durum olmayan yüz gamzesi ve bel gamzesinin artık kadınlar tarafından sık tercih edildiğini belirterek, “Gamze yaptırmak için başvuran kadınların sayısında özellikle son yıllarda bariz bir artış söz konusu. Mesela 5 yıl önce 'gamze istiyorum' diyene çok rastlamazdık. Ama bugün neredeyse 2 ile 5 gün arasında muayeneye gelip 'ben gamze istiyorum' diyen hanımlarda artış var" dedi.
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, yüz gamzesi ve bel bölgesinde bulunan ‘Venüs gamzesi’ olarak adlandırılan gamze çeşitlerini güzel göründüğünden dolayı artık bazı kadınlar tarafından tercih edildiğini söyledi. Gamzelerin normal bir patolojik durum olmamasına rağmen sık tercih edilmeye başlandığını kaydeden  Doç. Dr. Hayati Akbaş şöyle konuştu:
“Özellikle yüz bölgesinde olmak üzere tercih edilen ve bazı kadınlar tarafından özellikle tercih edilen bir konu. Gülümserken, yüzün ifadesini ve duygusunu ifade ederken yüzün belli bölgelerinde olur: Gamze, derinin alttaki kas dokusuna yapışması sonucunda gülmemiz sonucunda kasın kasılması ve deriyi içeriye doğru çekmesidir. Yüzde gamze olması anormal bir durum ama o anormal durum insanın hoşuna gidiyor. Yakıştığı düşünüyor. Bu nedenle de bazı kadınlar tarafından özellikle tercih ediliyor.”
'GAMZE YAPMAK İÇİN BÖLGEDE YARA OLUŞTURUYORUZ'
Önceden gamze yaptırmak için kadınların kendilerine başvurmadığını ancak son 5 yılda bu durumda ciddi artışlar olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Akbaş şunları söyledi:
“Gamze yaptırmak için başvuran kadınların sayısında özellikle son yıllarda bariz artış söz konusu. Mesela 5 yıl önce 'gamze istiyorum' diyen çok rastlamazdık. Ama bugün neredeyse 2 ile 5 gün arasında telefon açıp ya da bilgi alıp veya muayeneye gelip 'ben gamze istiyorum' diyen hanımlarda artış var. Artık gamze estetik ünite olarak görülmeye başladı. Gamzeyi yapmak için aslında biz bölgede bir yara oluşturuyoruz. Ağız içinden girerek lokal anestezi ile o bölgedeki kaslardan iç mukozadan kaslardan deriye ulaşıyoruz."
FOTOĞRAFLI
-