Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’da, kızı 19 yaşındaki Melike Başıbeyaz tarafından nakledilen karaciğer parçasıyla hayata tutunan 36 yaşındaki anne Emine Başıbeyaz, hastaneden taburcu oldu.
Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde geçen hafta 6 çocuk annesi Emine Başıbeyaz'a kızından alınan karaciğer parçası nakledildi. Kızı Melike’den aldığı karaciğer nakli ile hayata tutunan anne Emine Başıbeyaz, bugün son kontrolleri yapıldıktan sonra taburcu oldu. Anne ile kızın taburcu olduğunu duyan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, aileyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Harran Üniversitesi'nde ilk defa karaciğer nakili yapıldığını ifade eden Mutlu, bundan sonrada başarılı nakil operasyonlara imza atarak insanlara şifa dağıtmayı hedeflediklerini söyledi.
Annesine karaciğerinden parça vererek, hayata tutunmasını sağlayan Melike Başıbeyaz, birlikte taburcu olduğu annesini elini öperek, "Kendi sağlığımdan önce annemin sağlığını düşündüm. Annem iyileşsin iyi olsun başka bir şey istemiyorum. Şu an kendimi çok iyi hissediyorum. Hiç kimse organ bağışından korkmasın ben organımı verirken, hiç korkmadım. Herkes organ bağışı yaparak fedakarlık göstermelidir" dedi.
6 yıldır karaciğer yetmezliği tedavisi gören ve kızından alınan parçayla sağlığına kavuşan Emine Başıbeyaz ise ameliyatına katılan doktorlara teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI