VAN'da oturan Karakoç ailesinin 'Epidermolizis Bulloza' olarak bilinen deri hastalığına yakalanan 2 çocuğu günden güne eriyor. Bir çocuğunu aynı hastalıktan kaybeden 9 çocuk babası İdris Karakoç'a Van İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri sahip çıktı.

 Aileyi evinde ziyaret eden Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Levent Duralı 2 çocuğu tedavi edilmeleri için ambulansla Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'ne gönderdi.

Van İl Sağlık Müdürlüğü, Merkez İpekyolu İlçesi Yeniçavuş Mahallesi'nde oturan 2'si Epidermolizis Bulloza, 1'i epilepsi hastası 9 çocuğu bulunan inşaat işçisi İdris Karakoç'a sahip çıktı.

Milyonda 1 görüldüğü belirtilen Epidermolizis Bulloza hastası çocukları 17 yaşındaki Ergin ile 7 yaşındaki Serkan Karakoç'un tedavi olabilmesi için yıllardan bu yana yardım bekleyen aileyi, Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Levent Duralı, Ulusul Medikal Kurturmu Ekibi (UMKE) ve 112 Acil Sağlık Ekibi evinde ziyaret etti.

Bu hastalıktan 5 yaşında bir oğlunu da kaybettiğini anlatan İdris Karakoç, aynı acıyı bir daha yaşayarak diğer çocuklarını da kaybetmek istemediğini söyledi.

Karakoç kardeşler ambulansla YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'ne götürülürken, sağlık ekipleri Karakoç kardeşler için hazırlayacakları raporu da Sağlık Bakanlığı'na sunacak.