Bedir ALTUNOK/KARS, () - KARS'ta bir süre önce hacdan dönen 84 yaşındaki A.A., yüksek ateş, öksürük ve halsizlik şikayetiyle başvurduğu hastanede Mers virüsü şüphesiyle gözetim altına alındı.
Selim İlçesi'ne bağlı Kırkpınar Köyü'nde yaşayan A. A., yüksek ateş, öksürük ve halsizlik şikayetiyle yakınları tarafından Devlet Hastanesi Acil Servisine getirildi. Hastanın yapılan ilk tetkiklerinde belirtilen şikayetler ve yeni hacdan gelmesi nedeniyle Mers virüsü taşıdığından şüphelenildi. Bunun üzerine hasta sterilizasyon odasına alınarak gözetim altında tetkikleri başlatılırken, Acil Servis hasta kabulüne kapatıldı.
Devlet Hastanesi'ne Acil Servisi'ne gelen hastalar Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi.
Kars İl Sağlık Müdürü Ümit Düğer, şüphe üzerine bu uygulamaların başlatıldığını, araştırmaların sürdüğünü söyledi. Daha önce şüphe üzerine Erzurum’a sevk edilen 72 yaşındaki E.A.'da Mers virüsüne rastlanılmadığı anlatan Düğer,  Kafkas Üniversitesi Hastanesi'nde de şüphelenilen iki vakanın Mers tehdidi oluşturmadığını söyledi.

FOTOĞRAFLI)